Marius Ștefan ar putea deveni procuror șef la DNA Pitești

Surprize, surprize la DNA Pitești! Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va stabili, pe 15 martie, care va fi noua conducere a Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Piteşti. Și asta după ce s-a constatat că pe ordinea de zi a ședinței se află o cerere formulată de Simona Ștefania Constantinescu, procurorul șef al DNA Pitești, de încetare a mandatului său din fruntea instituției, deși acesta expira abia pe 29 ianuarie 2023. În locul său ar putea fi numit procurorul Marius Ionel Ștefan, care deține în acest moment funcția de procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, funcție în care a fost delegat la 1 ianuarie 2022. Până la această dată, Marius Ștefan a fost prim-procuror al Parchetului Tribunalului Argeș.

În acest sens, pe ordinea de zi a ședinței CSM, din această săptămână, se află „Propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Serviciului teritorial Piteşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului ŞTEFAN MARIUS IONEL, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş”.

De menționat că pe parcursul activității sale profesionale, procurorul Marius Ștefan a instrumentat mai multe dosare complexe și cu prejudicii de milioane de euro. În acest sens amintim dosarul jafului bijuteriilor de aur de pe autostrada A1, dosarul „Balastiera” sau dosarul defrișărilor ilegale de pădure de către mafia cherestelei.

De asemenea, Simona Constantinescu, actualul procuror șef al DNA Pitești, dorește să își continue activitatea în cadrul instituției ca simplu procuror. Dacă deciziile vor fi aprobate de CSM atunci Marius Ștefan și Simona Constantinescu vor face echipă la DNA Pitești.

A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea