Consiliul Județean alocă 800.000 de lei pentru finanțarea unităților de cult din Argeș

Consiliul Județean Argeș a alocat, în ședința de săptămâna trecută, suma de 800.000 lei pentru finanțarea unităților de cult din județ. Sprijinul financiar se acordă, numai pentru cofinanţarea unui proiect, în limita bugetului disponibil, iar cofinanţarea din partea beneficiarului trebuie să fie de minimum 10% din valoarea totală a finanţării (aceasta poate fi în bani, materiale etc). Analizarea solicitărilor se face de către Comisia de Analiză a Solicitărilor de Sprijin Financiar din partea Unităților de Cult, constituită prin act administrativ al conducătorului instituţiei. Proiectele de finanţare vor fi încheiate, în baza hotărârii consiliului judeţean, cu fiecare unitate de cult în parte şi vor cuprinde sumele aprobate prin hotărâre.

 

De asemenea, administrația județeană a alocat și 500.000 lei pentru finanțarea activităților nonprofit de interes general (tineret, cultură, mediu – 200.000 lei, proiecte sportive – 300.000 lei).

 

,,După perioada pandemică grea în care multe dintre activități au fost chiar întrerupte, foarte afectate fiind cele din domeniile tineret, cultură, sport, acum lucrurile par a se îndrepta către normalitate. Tocmai de aceea, în acest an, venim din nou în sprijinul entităților non – profit care implementează programe și proiecte din sfera tineretului și activităților socio-educaționale, a sportului, culturii, precum și a cultelor religioase. În acest an am alocat cu 350.000 de lei mai mulți bani decât în anul 2021”, a precizat Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea