235.000 de elevi și preșcolari vor primi câte 500 de lei în luna aprilie!

# Copiii cu posibilități materiale reduse vor beneficia de bani pentru rechizite

235.000 de elevi și preșcolari din întreaga țară, care au venituri modeste, vor primi tichete sociale în valoare de 500 de lei, bani ce vor putea fi folosiți pentru achiziționarea de rechizite și îmbrăcăminte. Acest program este finanțat din fonduri europene și se derulează în România pentru al doilea an consecutiv și are scopul de a preîntâmpina abandonul școlar.

Cardurile vor fi transmise către Inspectoratele Școlare Județene până la finele lui martie, iar în luna aprilie acestea vor fi distribuite către beneficiari, cu tot cu sumele de bani virate.

 

În total, 235.000 de elevi din învățământul preșcolar, primar și gimnazial vor beneficia de acești bani, ce vor putea fi folosiți numai în anumite magazine. Lista cu aceste magazine va fi transmisă fiecărui beneficiar, odată cu distribuirea tichetului., potrivit Edupedu.ro.

 

Condițiile de eligibilitate precizate la înscrierea din anul școlar 2020-2021

• venitul lunar net pe membru de familie pentru copiii din învățământul de stat primar și gimnazial realizat în luna anterioară depunerii cererii să fie de până la 1.115 lei;

• venitul lunar net pe membru de familie pentru copiii din învățământul de stat preșcolar este de până la 284 lei;

• să facă dovada înscrierii copilului la grădiniță sau școală.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea