Ce vă mai place să vă lăudaţi, domnule primar!

În cadrul conferinţei de presă ce a avut loc săptămâna trecută la Primăria Municipiului Piteşti, domnul Tudor Pendiuc ne-a informat asupra faptului că în perioada 30 aprilie-2 mai, în oraşul nostru se va desfăşura „Cupa Europei” la judo, categoria cadeţi sub 17 ani. Evenimentul va fi organizat de către Uniunea Europeană de Judo.

Primarul Pendiuc s-a îmbrăcat în kimono şi şi-a dat singur Ippon

În mod intenţionat însă, domnul primar a prezentat acest eveniment, de o mare însemnătate pentru sportul argeşean, ca fiind unul căruia i se datorează cea mai mare parte de reuşită.
Şi din acest moment a început discursul maniacal.
Ba că organizarea acestui eveniment este consecutivă faptului că în urmă cu o săptămână, tot în cadrul unei conferinţe de presă, a premiat nişte sportivi din cadrul Clubului Sportiv Municipal, ba că nu se ştie ce „undiţă” a aruncat în nu se ştie ce „ape” imaginare, bă că Primăria a făcut şi a dres.
Interesant este faptul că, dacă nu ar fi fost întrebat, primarul Tudor Pendiuc nici nu ar fi catatdicsit să amintească despre eforturile antrenorilor ale căror merite au făcut posibilă organizarea unui astfel de eveniment.
Vorbim aici despre domnii Cornel Pălărie, antrenor emerit, membru în cadrul Federaţiei Române de Judo, colegiul central al antrenorilor şi director federal regional, Emilian Rabolu, fost antrenor al lotului olimpic de judo al României, membru în Comisia ştiinţifică a FRJ şi membru în Comisia antrenorilor federali, Marian Teleşman, coordonatorul Centrului Olimpic de Judo de la Pi-teşti, despre toţi sportivii care de-a lungul timpului au asudat pe tatami, înnobilând panoplia sportului argeşean cu medalii şi cupe naţionale şi internaţionale.

Performanţa se obţine prin muncă, nu prin propagandă electorală!

Trebuie spus  că un astfel de eveniment nu se organizează peste noapte, iar decizia Federaţiei Internaţionale de specialitate nu ţine cont nici de pavelele, nici de lalelele domnului primar Pendiuc, criteriile, după cum singuri vă puteţi da seama, fiind altele. Discuţiile sunt începute din luna februarie a anului trecut, iar eforturile depuse de domnul antrenor Rabolu nu au fost nici pe departe dintre cele la îndemâna oricui.
În situaţia în care sportul argeşean întâmpină greutăţile financiare pe care le cunoaştem cu toţii, faptul ca se obţin performanţe ieşite din comun nu se datorează politicienilor şi nici primarilor aflaţi în prag de campanie electorală şi care nu mai ştiu cu ce lauri să se împăuneze!

Lalele, pavele, mandatele mele!

În loc să fie preocupat să găsească resurse financiare prin care să ajute elitele sportului de la noi, primarul Tudor Pendiuc se gândea la cum să paveleze spaţiul de la Sala Sporturilor, cum să ornamenteze floral probabil kimonourile sportivilor şi altele de genul acesta.
În final, reproducem un fragment dintr-un interviu luat la începutul acestui an de către regretatul jurnalist sportiv, domnul Dorel Ştefănescu, antrenorului Cornel Pălărie:
„Anul pe care-l începem poate să ne fie şi mai bun prin prisma performanţelor. Dacă vom reuşi să obţinem şi ceva mai multe sponsorizări va fi şi mai OK. Avem condiţii şi material uman prin care să putem contura la Piteşti un centru de excelenţă în judo, care s-ar... conjuga perfect cu Centrul olimpic de pregătire care a fost readus la Piteşti sub oblăduirea colegului meu Emilian Rabolu. Primăria Piteşti şi-a însuşit propunerea noastră, rămâne să fie de acord şi F.R.J., şi Autoritatea Naţională pentru Sport din MECT. Un alt vis ne este organizarea unei etape din Cupa Europei la juniori - categorie de vârstă la care noi stăm foarte bine - la Piteşti. În 2012 avem şanse şi la medalii internaţionale. La C.B., la etapele din Cupa Europei din mai multe ţări, la C.E. de kata, la care cele două fete ale noastre îşi pot menţine titlurile de campioane continentale.”
Mai facem precizarea că băieţii care vor participa din partea echipei României vor fi antrenaţi la Piteşti, sub coordonarea lui Marian Teleşman, urmând ca lotul feminin să se antreneze la Cluj.
În total, România va participa cu 32 de sportivi, câte 4 pentru fiecare din cele 8 grupe de vârstă.
Le urăm tuturor încă de pe acum spor la treabă şi mult succes!
Remus Ştefan

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea