Ziua Internațională a Poeziei la Conacul Goleștilor

Dragi iubitori de literatură, luni, 21 martie 2022, va avea loc la Muzeul Golești cea de-a patra ediție a evenimentului Ziua Internațională a Poeziei la Conacul Goleștilor. Acesta va începe la ora 12:00 și se va desfășura sub forma unui cenaclu literar, cu lecturi publice, evocări ale unor importanți poeți români și lansarea cărții Poezia optzecistă” a scriitorului Mircea Bârsilă.

Ediția de anul acesta îi va avea ca invitați speciali pe poeții Mircea Bârsilă și Liviu Mățăoanu.

Mircea Bârsilă s-a născut la 19 octombrie 1952, în satul Cârciu, comuna Văgiulești, județul Gorj. A absolvit Liceul teoretic „Traian Doda” din Caransebeș. A debutat cu poezie, în ziarul județean „Flamura” din Caraș-Severin. În l978 a absolvit cursurile Facultății de Filologie a Universității din Timișoara, secția Română-Latină. Vreme de doi ani (1976-1978) a fost președintele Cenaclului literar „Pavel Dan” al Centrului Universitar Timișoara. A fost prieten la cataramă cu poetul Ion Monoran (cel care a aprins scânteia Revoluției, oprind tramvaiele, în Piața Maria). Împreună cu Ion Monoran și Adrian Derlea a întemeiat, în cadrul opzecismului, încă incipient pe atunci, o efemeră mișcare literară numită „ Monodersilism”. După terminarea facultății a fost repartizat ca profesor în localitatea Independența, Județul Călărași. În l982, pe cînd era profesor aici, i-a apărut volumul de debut „Obrazul celălalt al Lunii” (în urma câștigării concursului de debut organizat de Editura „Albatros”).

S-a mutat în Argeș (de unde era soția sa) în 1985 și a primit funcția de Șef al Inspectoratului Pitești al Uniunii Compozitorilor din Romania. Din 1991, a fost, vreme de doi ani, director al Casei de Cultură din Curtea de Argeș. Ulterior a fost redactor la revista „Calende”, secretar literar al Teatrului „Al.Davila” și profesor universitar doctor la Facultatea de Litere a Universității Pitești. A publicat 14 carți de poezie și critică literă.

Poetul Liviu Mățăoanu s-a născut în data de 14 ianuarie 1968, în Câmpulung, județul Argeș. Este profesor, editor de carte și realizator de emisiuni la radio și televiziune. A debutat literar în anul 1991, în revista Calende. Volumul de debut s-a intitulat Pauză de o țigare” și a văzut lumina tiparului în 1994. Versurile sale au apărut în zece volume colective și patru cărți de poezie personale. Este membru al uniunii Scriitorilor din România.

Evenimentul este coordonat de poeta Nicoleta Popa.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea