Bazinul Olimpic din Pitești a împlinit 38 de ani!

Pe 21 martie 1984 era inaugurat Bazinul Olimpic (Complexul Olimpic de Natație) Pitești. Aniversarea găsește instituția închisă – pentru renovare și modernizare – cu speranțe de redeschidere abia la primăvara viitoare.

La ora actuală sunt în desfășurare două proiecte, unul cu fonduri europene, de modernizare, montare sistem panouri solare și eficiență energetică, și altul cu fonduri de la bugetul local, prin care este vizată reabilitarea propriu-zisă a clădirii. Primele lucrări începute la Bazinul Olimpic au fost cele de modernizare. Ele implicau montarea unor panouri solare pe bazin, dar şi reabilitarea termică a clădirii, astfel încât să crească eficienţa energetică şi să fie reduse costurile de întreţinere şi funcţionare. S-a început proiectul și s-au constatat lacune mari. Modernizarea clădirii se făcea fără să se ia în calcul și reabilitarea interioară a acesteia. Iar municipalitatea a realizat un nou proiect, de reabilitare Bazin Olimpic (etapa a II-a).

Proiectul de modernizare a Bazinului Olimpic, prin fonduri europene, a fost câștigat, în urma unei licitații, de către firma Construct Steel Market SRL din localitatea Valea Mare Podgoria, oraşul Ştefăneşti. La începutul acestui an, pe 6 ianuarie, contractul pe fonduri proprii a fost atribuit asocierii de firme Tempocom (lider) - Energo Prest Company S.R.L. - Silvora Tera S.R.L și Ro Construct Center S.R.L., singurul participant la licitație. Valoarea contractului este de 7.962.382,9 lei, cu TVA.

De precizat că Tempocom SRL din Ștefănești îl are ca patron tot pe Aurel Mitrea, cel care deține și societatea Construct Steel Market SRL, firma care realizează etapa I a proiectului de la Bazinul Olimpic. În etapa a II-a a proiectului se refac pardoselile, tencuielile interioare, instalațiile electrice, sistemul de ventilație, dar și tavanul.

Piteștenii speră ca, în 2024, la împlinirea a 40 de ani, Bazinul Olimpic din Pitești să arate mai tânăr ca niciodată!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea