Lovitură uriașă pentru șmenarii din construcții! Ministrul Grindeanu a aprobat înființarea Registrului Utilajelor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a aprobat înființarea Registrului Utilajelor, ceea ce va ajuta semnificativ la preîntâmpinarea problemelor care apar pe șantiere. Practic, constructorii care participă la licitații pot fi verificați dacă dețin utilajele pe care pretind că le au. Nu de puține ori s-au câștigat contracte uriașe, iar firmele nu dețineau utilajele cu care se lăudau. Deci începe o curățenie binevenită în domeniul construcțiilor.

 

”Am aprobat înființarea Registrului Utilajelor, prin Hotărâre de Guvern!

 

Este un prim pas important pentru eliminarea întârzierilor și blocajelor din șantiere!

Constituim astfel o bază unică de date cu toate utilajele, echipamentele și instalațiile de care dispun în mod real constructorii care participă la licitații pentru proiectele de infrastructură de transport.

Autoritățile și Companiile care lansează proiecte de interes public vor putea verifica dacă ofertanții sunt într-adevăr capabili să aducă în șantiere utilajele pe care le prezintă în oferte.

Registrul va funcționa în cadrul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Până la 1 mai 2022 vom stabili tipul informațiilor accesibile în Registru și le vom pune la dispoziția Autorității pentru Digitalizarea României.

În momentul consultării, Registrul va genera automat comunicări în cazul suprapunerii perioadelor de utilizare a utilajelor, echipamentelor și instalațiilor”, a anunțat Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea