Delapidare de 500.000 de lei la o casă de amanet și de schimb valutar

 

O femeie din Argeș şi-a însuşit din gestiunea a două firme din Pitești, în calitatea de operator amanet şi schimb valutar, mai multe sume de bani şi bunuri. În acest fel, inculpata a creat un prejudiciu de peste 500.000 lei.

Mihaela Ș. a fost trimisă în judecată, în luna februarie 2022, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată.

„Faptele inculpatei Ş.M., care în mai multe rânduri în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada anilor 2010-2018, în calitate de operator casă schimb valutar cu atribuţii de gestiune, în cadrul SC CSVC SRL și-a însușit din gestiunea firmei în scop personal suma de 80.600 lei, iar în perioada 2014-2018, în calitate de operator casă de amanet cu atribuţii de gestiune, în cadrul SC AN IFN SRL şi-a însuşit din gestiunea firmei în scop personal mai multe sume de bani şi bijuterii destinate comercializării sau provenite din contractele de amanet, producând un prejudiciu persoanei vătămate în cuantum de 14.909 lei, reprezentând valoarea produselor destinate comercializării care lipseau din gestiune, suma de 48.537 lei, constând în lipsa numerarului din caserie şi suma de 407.470 lei, reprezentând contravaloarea bijuteriilor din contractele de amanet aflate în derulare, întruneşte elementele constitutive ale infracțiunii de delapidare în formă continuată”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Menționăm că o parte din prejudiciu a fost achitat de inculpată pe parcursul cercetărilor. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea