Elevii argeșeni - câștigători ai Olimpiadelor de „Cultură și spiritualitate românească” și de „Limba și literatura română”

După o perioadă nefastă, în care pandemia a umbrit șansele tinerelor talente creatoare, anul 2022 prinde viață ca o primăvară îmbucurătoare printr-o serie de competiții școlare, la care elevii mici și mari au excelat, oferind cele mai alese lucrări artistice.

Olimpiada națională de “Cultură și spiritualitate românească”, etapa județeană, s-a desfășurat anul acesta la Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” Pitești, în data de 20.03.2022, potrivit Regulamentului specific, antrenând elevii să abordeze original subiecte cu o tematică interdisciplinară, deopotrivă de limba și literatura română și de religie. Cu inspirație divină, în simbolistica zilei de duminică, cei 115 elevi ai ciclului gimnazial și liceal din județul Argeș s-au făcut remarcați prin creativitate, prin talent literar, dar și prin trăire ori prin cunoaștere dogmatică.

Harul și munca vlăstarilor argeșeni s-au materializat prin obținerea de premii care încununează roadele eforturilor depuse de aceștia și de profesorii lor îndrumători.

Comisia de organizare s-a constituit, sub coordonarea Inspectorului Școlar General Manea Alina Ramona, din distinși inspectori școlari de specialitate ai ISJ Argeș, inspector de limba și literatura română – Demeter Andreia Maria –, inspector de religie – Dincă Gheorghe –, directorul școlii susținătoare – Niculae Adrian Constantin, dar și din profesori implicați ai Școlii Gimnaziale “Nicolae Bălcescu” Pitești precum: Neagoe Silvia – disciplina religie, Nițulescu Gabriela Mădălina, Vlase Simona – disciplina limba și literatura română.

Participări impresionante s-au evidențiat și din partea Școlii Gimnaziale Nr. 1 Costești prin elevele: Șerban Cosmina Florentina, clasa a VIII-a C, care a primit nota 10, cu locul I calificându-se la etapa națională; Marinescu Melania Georgiana (nota 9, 50), locul al II-lea, din clasa a VII-a A; Dragomirescu Lara Teodora de la clasa a VIII-a C (nota 9); Stanciu Maria Izabela (nota 8, 90) la clasa a VII-a A; Șerban Andreea Cristiana (nota 8) de la clasa a VI-a B, sub îndrumarea doamnelor profesor Pătrașcu Mihaela Elena, Oprea Victorița.

Printre elevii care au obținut note deosebite și care sunt premiați se menționează la Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” Pitești: eleva Dinescu Amalia Nicoleta, clasa a VI-a B, sub atenta coordonare a doamnelor profesor Neagoe Silvia și Nițulescu Gabriela Mădălina; la structura școlii – elevele Radu Ariana și Alexandru Nicola (clasa a VIII-a), respectiv Chapet Ilinca (clasa a VII-a A), coordonate de profesorii lor, Vlase Simona și Cristian Udrea.

În ziua precedentă a avut loc Olimpiada națională de limba și literatura română, etapa județeană, la Școala Gimnazială “Ion Pillat” din Pitești, înregistrându-se aceleași participări deosebite din partea elevilor de seamă ai Argeșului, printre care și elevele Școlii Gimnaziale Nr. 1 Costești: Șerban Cosmina Florentina – locul III (93, 5 puncte), Dragomirescu Lara Teodora (88 de puncte), Stanciu Maria Izabela (86 de puncte) – mențiune.

Menționez că în acest articol nu sunt cuprinși toți câștigătorii, ci numai aceia care au acceptat ca numele lor să apară în presă. De aceea este posibil să revenim.

Virgil DIACONU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea