Crește indemnizația membrilor ATOP Argeș: de la 1% la 5%

 

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Argeș, din 28 martie, s-a aflat un proiect de hotărâre privind majorarea indemnizației de ședință a membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică Argeș. Consilierii județeni au stabilit creșterea indemnizației de ședință a membrilor ATOP Argeș de la 1% la 5% din indemnizația lunară a președintelui Consiliului Județean Argeș.

 

Având în vedere implicarea activă, din ultima perioadă, a ATOP în diferite proiecte importante pentru societate s-a luat decizia majorării indemnizației membrilor ei. Amintim că în 2021 s-a aprobat ca indemnizația de ședință a membrilor ATOP să fie în procent de 1% din indemnizația lunară a președintelui Consiliului Județean Argeș. De precizat că în perioada în care Dan Manu era președintele CJ Argeș, indemnizația membrilor ATOP era de 10%.

 

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este un organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care funcţionează pe lângă Consiliul Judeţean Argeş şi prin activitatea sa asigură reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică.

La nivelul județului Argeș, autoritatea teritorială de ordine publică este constituită din șeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeș, un reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor Argeș, subprefectul județului, șase consilieri desemnaţi de consiliul judeţean, trei reprezentanţi ai comunităţii desemnaţi de preşedintele consiliului judeţean, șeful Inspectoratului de Jandarmi Argeș, șeful Inspectoratului Județean pentru Situaţii de Urgenţă Argeș, precum și de directorul Poliţiei Locale a municipiul Pitesti. Autoritea Teritorială de Ordine Publică Argeș, în perioada mandatului actualului consiliu județean, îl are ca președinte pe consilierul județean PSD Viorel Valentin Enache. Dintre consilierii județeni au fost aleși să facă parte, ca membri, următorii: Pîrvu Marius, Popa Cristina (PSD), Bărbuceanu Dorin (PNL), Ghiță Cosmin (USR PLUS), Ivan Bogdan (PRO România). De asemenea, președintele CJ Argeș a ales ca reprezentanți ai comunității pe: Nicolae Dumitru, Banu Marian și Funie Constantin Cristinel.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Argeș are în structură mai multe comisii de lucru, după cum urmează:

1. Comisia de coordonare, situaţii de urgenţă şi pentru petiţii îl are ca preşedinte pe Viorel Valentin Enache - consilier județean, iar ca membri pe Bărbuceanu Dorin - consilier județean, pe Inspectorul Șef al Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, Banu Marian - reprezentant al comunității și pe Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Capitan Puica Nicolae” - al Județului Argeș.
2. Comisia de planificare, stabilire şi evaluare a indicatorilor de performanţă minimali îl are ca preşedinte pe subprefectul Județului Argeș (va fi numit unul dintre cei doi) și membri pe Ghiță Cosmin - consilier județean, Inspectorul Șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș, Popa Cristina - consilier județean și pe Nicolae Dumitru - reprezentant al comunității.
3. Comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului îl are ca preşedinte pe Marius Pîrvu - consilier județean, iar ca membri pe Ivan Bogdan - consilier județean, pe directorul Poliției Locale a Municipiului Pitești, reprezentantul Corpului Național al Polițiștilor și pe Funie Constantin Cristinel - reprezentant al comunității.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea