Dosarul „reglare de conturi în stil mafiot” - finalizat de Curtea de Apel Pitești

Judecătorii Curții de Apel Pitești să s-au pronunțat  în dosarul  în care câteva persoane au fost cercetate sub aspectul infracțiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei (art.274 NCP). Din rechizitoriul procurorilor a rezultat că doi inculpați, din Vâlcea, au incendiat mașina unei alte persoane ca să se răzbuna pe aceasta.  Cei doi au dat dovadă de un grad ridicat de periculozitate și nepăsare față de normele legale.

Autoturismul unei familii a fost incendiat de rudele unui proxenet

Răzbunare ca în filme! Familia unui bărbat din localitatea vâlceană Berbeşti, care a salvat o fată, forţată să se prostitueze în Occident, a fost terorizată de rudele proxeneților. Ca să să răzbune, doi bărbați au incendiat maşina celui care a salvat fata. Victima a sunat la 112, iar poliţia a plecat în urmărirea făptaşilor pe care i-a prins după o cursă nebună ca-n filme, pe străzile din localitate.

La un moment, suspecții au pierdut controlul, au ieşit din decor, apoi şi-au continuat fuga pe picioare. Ulterior, după ce au fost prinşi, s-a constatat că erau beţi şi nici unul nu avea permis, se arată pe site-ul adevărul.ro.

 

Cei doi bărbați au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu. În cuprinsul actului de sesizare a instanței s-a reținut, în esență, că la data de 12.08.2020, în jurul orelor 01.38, inculpații Călin Vasile, zis „Amar”, și Grigore Ion Gabriel au incendiat un autoturism, ce se afla parcat în fața locuinței persoanei vătămate, provocând distrugerea în totalitate a bunului. În acest fel, inculpații au urmărit să se răzbune pe persoana vătămată pentru contribuția oferită de aceasta, cu câteva luni înainte, în calitate de martor într-o altă cauză penală, în care era cercetată o rudă a lor pentru proxenetism.

A primit, în primă instanță, cinci ani și jumătate de închisoare. Curtea de Apel i-a redus pedeapsa la patru ani

Pe 21 septembrie 2021, Judecătoria Horezu i-a condamnat pe cei doi inculpați. „Amar” a primit cinci ani şi şase luni închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de „răzbunarea pentru ajutorul dat justiției”. În schimb, Grigore Ion Gabriel a primit trei ani închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de „distrugere”. Inculpații au făcut apel  la Curtea de Apel Pitești. Instanța argeșeană s-a pronunțat, cu caracter definitiv, săptămâna trecută:

Hotărâre nr. 302/2022: ”…Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu împotriva sentinţei penale  pronunţate de Judecătoria Horezu, intimaţi fiind inculpatul Grigore Ion Gabriel şi persoana vătămată Meilă Cristian …. Admite apelurile declarate de inculpatul Călin Vasile, zis Amar şi partea civilă Meilă Larisa Cristina, împotriva sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Horezu. Desfiinţează, în parte, sentinţa apelată şi, rejudecând: Reduce pedeapsa aplicată inculpatului Călin Vasile, zis Amar, pentru infracţiunea de răzbunarea pentru ajutorul dat justiției, de la 5 ani şi 6 luni închisoare la 4 (patru) ani închisoare…. Majorează daunele materiale acordate părţii civile Meilă Cristina Larisa la suma de 2099 lei şi 2450 euro, în echivalent în lei la data plăţii, iar daunele morale la suma de 7000 euro….

Definitivă. Pronunţată la data de 22 martie 2022, la Curtea de Apel Piteşti”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea