Prefectul Radu Perianu: „Vor fi distribuite pachete pentru persoane vulnerabile”

Aproape 40.000 de pachete alimentare vor fi distribuite către primăriile din județul nostru, de săptămâna viitoare. De acest ajutor vor beneficia persoanele din categorii defavorizate. Este vorba despre o acțiune implementată prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), finanțat din Fondul Social European. Cetățenii vor primi un pachet care va conține alimente de bază: făină, mălai, zahăr, orez, paste făinoase, conserve și ulei.

„39.781 de pachete alimentare vor fi distribuite către primăriile din județul nostru, de săptămâna viitoare. Vor ajunge în toate cele 102 localități argeșene. Fiecare pachet are o greutate de aproximativ 25 de kilograme și conține alimente de bază: făină, mălai, zahăr, orez, paste făinoase, conserve și ulei. De acest ajutor vor beneficia persoanele din categorii defavorizate.

 

Respectiv:

- familii și persoane singure, beneficiare de venit minim garantat (un pachet pentru fiecare membru al familiei);

- persoane beneficiare de alocație pentru susținerea familiei (un pachet pentru fiecare membru al familiei);

- familii și persoane aflate temporar în situații critice de viață, cum ar fi victimele calamităților, persoane cu grad de handicap grav și accentuat;

- persoane care locuiesc în așezări informale (adică persoane care nu au acte de proprietate asupra imobilelor ocupate)

Pentru ultimele două categorii enumerate vor fi făcute anchete sociale de către asistenții sociali ai primăriilor și apoi  fiecare persoană va primi câte un pachet cu alimente.

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD)  este finanțat din Fondul Social European și implementat de Instituția Prefectului județul Argeș”, a transmis prefectul Radu Perianu.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea