REVOLUȚIE în Educație. Schimbări majore în anul școlar 2022-2023!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat structura anului școlar 2022-2023, cu importante schimbări atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Se renunță la semestre și se introduc modulele, plus cinci vacanțe care vor urma după încheierea fiecărui modul. O altă noutate este înlocuirea tezelor cu evaluări sumative pe care elevii le vor susține la început și la final de an școlar.

Cîmpeanu a declarat în repetate rânduri că își dorește renunțarea la semestre și chiar reintroducerea trimestrelor, dar după consultări cu specialiștii în educație a ajuns la concluzia că trimestrele nu sunt tocmai ideea ideală pentru un învățământ de calitate în România. Așa că, după ideea că elevii au nevoie de 5 vacanțe, ministrul Educației a decis cinci module de învățare. Deocamdată nu s-a stabilit cum se vor încheia mediile, dar până la toamnă vor fi puse la punct toate detaliile.

 

Noua structură a anului școlar 2022-2023 este următoarea:

 

• 5 septembrie – 24 octombrie – modulul 1

• 24-30 octombrie – vacanță de toamnă pentru toți elevii

• 31 octombrie – 22 decembrie – modulul 2

• 23 decembrie – 8 ianuarie 2023 – vacanța de iarnă

• 9 ianuarie – 6 aprilie – modulele 3 și 4

• 8 aprilie – 23 aprilie – vacanța de primăvară

• 24 aprilie – 16 iunie – modulul 5

• 17 iunie – 4 septembrie – vacanța de vară

Așa cum am spus, tezele vor fi istorie. Elevii vor avea alte evaluări pentru că tezele nu mai sunt o variantă optimă. A spus-o chiar Sorin Cîmpeanu:

„Având în vedere și această structura a anului școlar care se bazează pe cele cinci modele de învățare alternate cu module de repaus, intenționam să revizuim regulamentul de organizare și funcționare din învățământul preuniversitar în sensul renunțării la obligativitatea acestor teze semestriale.

De ce am făcut această propunere de renunțare la teze? Am făcut-o, pentru că în anul școlar 2020-2021 am văzut că 53% din elevii României au luat note peste 8.50. (…) Primul semestru din acest an școlar ne-a arătat că nu este așa, pentru că după primul semestru notele peste 8.50, luând în calcul și tezele, procentul acestor note n-a mai fost 53%. A fost 60%, lucru care ne-a arătat că tezele, într-adevăr, am înțeles lucrul acesta, nu au relevanța scontată”., a declarat ministrul, potrivit Edupedu.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea