Primarul de la Albota nu trece la PDL

Ion Dumitru nu este un primar de eșalon. Întotdeauna domnia sa a avut o zvîcnire, o reacție care să atragă atenția, un comentariu de făcut. Nu este o persoană lângă care să ai șanse să te plictisești. Și, după ce a mimat că le face curte celor din PDL, după ce s-a iubit puțin cu aceștia, s-a întors senin la prima sa dragoste. Nu, Ion Dumitru nu va părăsi, probabil, niciodată PSD-ul. Nici Boțârcă de la Topoloveni nu va face asta, nici Stancu de la Bascov. Aceștia doar lasă impresia că ar putea face pasul. Ion Dumitru a lăsat această impresie, una de căutare a unor orizonturi noi. Numai că tot cele roșii sunt mai frumoase, iar căutarea nu trebuie să dea neapărat și roade. După cum nici Elodia nu a fost găsită la Albota, deși Dan Diaconescu era convins, la un moment dat, iar Ducele a fost acolo să ajute..
# Cum mai staţi cu politica? Sunteţi hotărât din partea cărui partid candidaţi?
- Eu nu fac politică decât peste trei luni de zile, în rest eu fac administraţie. Nu îngraşi porcul în ajun. La mine, la ora actuală, orice drum şi orice ulicioară din comuna Albota este deszăpezită. Nimeni nu poate spune că nu se poate cicula în comună. Am băgat gaze, am o bază sportivă frumoasă, acum se lucrează şi la Centrul Cultural, începem şi la canalizare, o să bag apă în Cerbu şi în Mareş, asta este menirea unui primar. Nu trec doamnă la PDL! Sunt oameni buni şi în PDL şi în PSD, dar ca în orice pădure sunt şi uscături şi la un partid şi la altul.
# Cum vedeţi cei doi lideri, Constantin Nicolescu şi Mircea Andrei?
- Nu pot spune despre Mircea Andrei nimic mai mult decât că de câte ori ne-am văzut s-a comportat civilizat, dar aş vrea din partea lui mai multă decenţă pentru că este un intelectual, este un om cult, să nu se mai joace cu cuvintele că a fost sau nu a fost operat domnul Nicolescu. Acestea sunt lucruri de care trebuie să te fereşti. Dânsul trebuie să se prezinte la vot şi dacă alegătorii îl vor dori să fie preşedinte al CJ Argeş, atunci aşa să fie. Domnul Nicolescu nu o fi făcut nimic bun în judeţul ăsta? De ce trebuie să arătăm acum, în campanie, numai greşelile pe care le-a făcut?
# Cum vedeţi clasa politică de azi?
- Politica asta a mers prea departe. Nu ar trebui să ajungem la intimidări şi chestii din astea urâte. Noi rămânem aici şi de ce să mă văd eu pe stradă cu Davidescu şi să îmi arate obrazul că nu ştiu ce am spus eu de el în campanie, sau de Falcă, sau de mai ştiu eu cine. Au fost prefecţi de la toate partidele, dar eu mi-am văzut de treaba mea şi nu intru în conflict cu autorităţile. Eu mai râd, mai glumesc, dar fac asta ca să mai şi destind puţin atmosfera, că şi aşa este o situaţie atât de grea, dar nu este numai la noi, aşa este în toată lumea. A venit criza asta peste toată planeta. Trebuie să fim convinşi că 80% din cei care candidează vor să ajungă la putere pentru ei şi doar 20% pentru noi. Trebuie primenită clasa politică.
# Dumneavostră aveţi investiţii multe în comună, dar unele vin de la Guvern, iar la altele sunteţi ajutat de Consiliul Judeţean. E corect ca la dumneavoastră să fie toate şi la alţii deloc?
- Nu e corect ca împărţirea banilor să se facă pe citerii politice. De ce să aibă unul mai mulţi bani şi altul mai puţini? De ce trebuie să trăiască unul în mizerie şi unul în puf? Nu e normal! Ce dacă e unul portocaliu şi altul roşu? Toţi trebuie să fim egali. Nu e corect ca banii să fie împărţiţi pe criterii politice. Eu îmi aduc aminte că acum patru ani, în campanie, utilajele de la mine din comună au plecat la Băbana, şi Bebe Ivan nu era PSD-ist şi a fost şi el sprijinit şi toţi. Bebe Ivan e primar bun. A făcut multe în comuna lui. El este şi prietenul meu şi ne vedeţi şi pe la Colegiile Prefecturale că mai facem o glumă, mai râdem, dar vrem să mai destindem puţin atmosfera că şi aşa avem atâtea probleme. Eu am multe proiecte câştigate pe fonduri. Am câţiva oameni buni care mă ajută la aceste proiecte. Toţi ar putea face proiecte pe bani europeni. Nu îi opreşte nimeni.
# A făcut ceva bun actualul guvern? Ce ar mai trebui făcut pentru a merge treaba?
- Eu nu sunt de acord cu tăiatul pensiilor. Sunt de acord cu tăiarea pensiilor mari şi a salariilor de sute de milioane, cele de la stat.  Băsescu a încercat el ceva cu corupţia asta, dar dacă ţinem cont că şi fratele lui este unul din băieţii deştepţi care vinde energie, atunci eu ce să înţeleg? Că se vrea doar cu unii?
# Ce mai face nepotul dumneavoastră? Mai face bani la imprimantă?
- El este finul fetei mele, nu este nepotul meu. El a făcut multe probleme familiei lui. Tatăl lui este bolnav datorită lor, a copiilor. A avut un teren pe care l-a vândut, le-a luat maşini, i-a ţinut în liceu, deşi era despărţit de soţie, deci s-a chinuit singur cu ei. Dar golanul, tot golan rămâne şi nu ai ce face din el. El şi pe raza comunei Albota a fost implicat în furturi, dădea ponturi, a trimis la furat, dând el ponturile. A fost acasă şi la fata mea să ceară bani împrumut, şi nu s-a dus singur. Eu m-am dus peste el şi am vrut să-l joc în picioare. Nu avea ce să caute la fata mea acasă cu cineva. El s-a dus să vadă dacă are sistem de alarmă, să vadă dacă poate intra să fure ceva. Eu cred că el este implicat şi în spargerile care au avut loc în familia mea. Mie mi s-a furat ATV-ul din curte, şi să mă ierte tatăl lui, dar eu l-am bănuit din prima clipă pe acest băiat. Ăsta este adevărul şi mie îmi pare rău de tatăl lui, dar dacă s-a născut cu această meteahnă, nu mai ai ce-i face. Asta a învăţat şi aşa o să o ţină. Nu ai ce-i face!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea