PSD promite majorarea normei de hrană pentru bolnavii din spitale și pentru copiii instituționalizați

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a promis că va majora norma de hrană pe care o primesc bolnavii din spitale și copiii din centrele de plasament. Pentru că în ultima perioadă mai mulți manageri de spitale s-au plâns că nu le mai ajung banii pentru hrana pacienților, având în vedere scumpirile produselor, social-democrații vin cu noi măsuri, care sperăm noi să se și materializeze.

„Valoarea normei de hrană pentru pacienții din spitale se va dubla. Aceeași valoare va fi acordată și pentru masa copiilor din centrele de plasament. Este o măsură de bun-simț, având în vedere contextul economic, pe care o vom adopta foarte repede în Parlament.

În guvernarea PSD am deschis din nou spitalele pentru pacienții cronici, dar era nevoie și de îmbunătățirea urgentă a hranei pe care oamenii o primesc pe perioada internării.Toate celelalte norme speciale de hrană, cum sunt cele pentru bolnavii care trebuie să urmeze un anumit regim în funcție de boală, se vor dubla în mod corespunzător”, a declarat Marcel Ciolacu.

În acest context, alocația de hrană pentru bolnavi ar urma să crească de la 11 la 22 de lei, iar alocația de hrană pentru copiii instituționalizați ar putea fi majorată de la 16 la 22.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea