Un deputat de Argeș îl ia la întrebări pe directorul Serviciului Român de Informații

Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații a fost luat la întrebări de către deputatul Mircia Chelaru. Obiectul întrebării îl constituie „atacul economic asupra pieței de carburanți”. Parlamentarul AUR Mircia Chelaru menționează în conținutul întrebării că Parlamentul și Guvernul României dorește să emită un act normatic prin care să stabilească modul de acțiune și operare a politicilor energetice. În acest sens, deputatul de Argeș s-a interesat, direct la sursă, despre posibilele riscuri și vulnerabilități naționale.

„Având în vedere complexitatea politicilor pe care statul român le aplică în domeniul energiei, care presupun externalizarea unor funcții ale statului român către aceste grupuri petroliere, este necesară cunoașterea vulnerabilităților și riscurilor din punct de vedere al apărării naționale, a ordinii publice și siguranța națională”, menționează deputatul AUR în conținutul întrebării.

 

Întrebarea lui Chelaru pentru directorul SRI este următoarea: „În ce măsură activitatea grupurilor petroliere active la nivel național și rețeaua de distribuție și comercializare a carburanților constituie o vulnerabilitate națională ca sursă de riscuri severe?”.

Întrebarea poate să vină și în contextul în care preţul carburanţilor în România a depăşit pragul de 8 lei pe litru, cchiar de 9 lei pe litru, timp de câteva zile, reprezentând un record pentru piaţa din țara noastră.

Rămâne de văzut dacă directorul SRI va lua în serios întrebarea parlamentarului Mircia Chelaru și dacă în cele din urmă îi va da un răspuns. Vă vom ține la curent!

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea