Falsul transportator - trimis, din nou, în judecată

Nu trece anul fără ca piteșteanul Marius Florin Dragomirescu, în vârstă de 32 de ani, să nu fie trimis în judecată, măcar o dată, pentru infracțiuni de înșelăciune. Deși este dat în urmărire internațională de Poliția Română de peste un an și jumătate, nici până în acest moment inculpatul nu a fost prins. Falsul transportator Marius Florin Dragomirescu a și fost condamnat definitiv în noiembrie 2020 la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru înșelăciune, fals informatic și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Iar din momentul dispariției și până în prezent, argeșeanul a mai fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești în două dosare penale, în care este acuzat de înșelăciune, o dată în aprilie 2021 și ultima dată în februarie 2022.

Bărbatul contacta persoane care utilizau bursa de transport, prin intermediul căreia erau solicitate servicii de transport rutier de marfă, pe care îi inducea în  eroare, pretinzând că ar avea calitatea de reprezentant al unor prestatori de servicii de acest tip. Unicul său scop era acela de a le lua banii, fără a oferi în schimb şi serviciul promis, pentru că nu avea nimic în comun cu transportatorii. În acest fel, inculpatul a păcălit zeci de persoane.

Prejudiciu de 60.000 de lei

În februarie 2022, Marius Florin Dragomirescu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, în formă continuată (7 acte materiale), și fals informatic, în formă continuată (3 acte materiale). În cauză s-au constituit ca părți civile cinci persoane și două societăți comerciale. Procurorii au arătat în rechizitoriu că inculpatul, pe parcursul anului 2020, „a conceput un mod de operare, prin mijloace frauduloase, pentru inducerea în eroare a persoanelor fizice și juridice interesate de cumpărarea de servicii de transport marfă şi vânzări auto, prin preluarea unor comenzi de transport lansate de persoanele interesate pe bursele de transport, de pe internet, dar și prin postarea de anunţuri fictive de transport bunuri, prezentându-se uneori sub nume și calități mincinoase, de administrator firmă sau de dispecer la firme de transport ori de cărăuș, (...) urmate de încasarea unor sume de bani, de regulă cu titlu de avans, de la persoanele induse în eroare, știind de la început că nu va executa nicio obligație aparent asumată, cauzând un prejudiciu de aproximativ 60.000 lei”. Cu ocazia cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că inculpatul nu figurează și nu a figurat ca asociat și/sau administrator în nicio societate comercială înregistrată la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Faptele din noul dosar au fost săvârșite de inculpat, în perioada august – octombrie 2020, în timp ce se afla sub control judiciar și condamnat în primă instanță, în altă cauză trimisă în judecată pentru fapte similare.

A dispărut în ziua în care era emis mandatul de arestare preventivă

Profitând de faptul că a fost pus în libertate de Judecătoria Pitești, fără a fi menținută măsura controlului judiciar, Marius Florin Dragomirescu a reușit să fugă din țară. Surse judiciare ne-au precizat că inculpatul a fost prezent la soluționarea contestației, în data de 22 octombrie 2020, fiind asistat de un apărător ales. După terminarea ședinței din camera de consiliu, a părăsit sediul Tribunalului Argeș și apoi teritoriul țării, în scopul de a se sustrage de la arestarea preventivă și de la urmărirea penală. Astfel, acesta nu a mai putut fi depistat pentru punerea în executare a mandatului de arestare preventivă. Mai mult, la trei săptămâni de la dispariția sa, inculpatul a fost condamnat definitiv la 3 ani și jumătate de închisoare, cu executare. Întrucât, din informațiile obținute, inculpatul ar fi ajuns pe teritoriul Austriei, în data de 16 decembrie 2020, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Pitești a emis un mandat european de arestare pentru reținerea și predarea inculpatului, acesta fiind dat în urmărire internațională. În prezent, inculpatul este, în continuare, fugit, sustrăgându-se urmăririi penale și arestării preventive.

Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea