Peste 90 de validări date de Comisia Județeană de Fond Funciar

Radu Perianu, prefectul județului Argeș, a făcut mai multe precizări despre activitatea Comisiei Județene de Fond Funciar. Mai ales că aceasta reprezintă una dintre cele mai complexe activități ale Instituției Prefectului. Astfel, în cadrul ședinței Comisiei, desfășurată luni, 4 aprilie, au fost făcute 91 de validări. Au existat și documentații pentru care Comisia a decis amânarea sau respingerea lor.

„Deși au trecut 30 de ani de la apariția primei legi a fondului funciar, mulți argeșeni se confruntă încă cu probleme pe această temă ceea ce face ca una dintre activitățile stufoase ale Instituției Prefectului să fie exact această parte. Tehnică, dar și foarte solicitată, m-am oprit asupra ei pentru că aș vrea să transmit mai multe informații legate de Comisia Județeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra terenurilor agricole și forestiere Argeș pentru ca oamenii să știe exact cum lucrează și cum ajung să i se adreseze. Ședința Comisiei se ține o dată pe lună.

Astăzi au fost 105 documentații și 91 dintre ele au primit aviz. Pentru celelalte s-a decis amânarea sau chiar respingerea. În mare parte a fost vorba despre corectări ale unor titluri de proprietate.

Cu ce se ocupă Comisia:

a) Modificări ale numărului tarlalei/parcelei

b) Modificarea numelui autorului dreptului de proprietate, în conformitate cu actele de stare civilă

c) Modificarea vecinătăților fără afectarea amplasamentului

d) Modificarea suprafețelor parcelelor fără modificarea suprafeței totale.

Argeșenii care au de rezolvat astfel de situații trebuie să știe că nu se adresează direct Instituției Prefectului. Iată pașii de parcurs:

 

1. Comisia Locală de Fond Funciar care se ocupă de documentație

2. Comisia Județeană( Prefectura Argeș) care adoptă hotărârile

3. Oficiul de Cadastru primește hotărârile Comisiei Județene și operează modificările. În același timp, hotărârile sunt transmise și către Comisia Locală ce va îndeplini obligațiile care îi revin”, a precizat prefectul Radu Perianu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea