Argeșeanul Marius Gane - o nouă expediție în Himalaya

 

Alpinistul argeșean Marius Gane a plecat, pe 5 aprilie, împreună cu Horia Colibășanu și slovacul Peter Hámor spre Nepal.

Cei trei alpiniști vor începe o nouă expediție în Himalaya, pe Kanchenjunga. Acesta este singurul munte de peste 8.000 de metri neatins de români. Expediția e programată să dureze două luni.

„Este al treilea vârf ca înălțime de pe planetă (8586 m.) și reprezintă o provocare pentru alpinismul din România. Pentru a atinge acest obiectiv, voi face din nou echipă cu Marius Gane și slovacul Peter Hámor, după ce anul trecut am fost împreună pe Dhaulagiri. Vom începe cu un trekking de aproximativ zece zile pentru a ajunge în tabăra de bază, la 5200 de metri altitudine.

Ruta de apropiere de baza muntelui traversează o zonă sălbatică și izolată din Himalaya, la granița dintre Nepal și India. Expediția e programată să dureze două luni. În jurul datei de 20 mai se preconizează o fereastră de vreme bună pentru ascensiune. Până atunci avem timp să ne aclimatizăm și să echipăm ruta. Kangchenjunga este un munte foarte înalt. Are cu doar 25 de metri mai puțin decât K2, însă e la fel de dificil ca structură. Distanța dintre ultima tabără și vârf este foarte mare”, a transmis Horia Colibășanu, pe Facebook.

 

Anul trecut, cei trei alpiniști au întrerupt expediția din Himalaya, după ce au fost surprinși de o avalanșă, în timp ce erau la aproape șapte mii de metri altitudine.

Foto: Descoperă.ro

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea