Ministrul Economiei, în urma vizitei de la Uzina Dacia: „Prioritatea noastră este să menţinem oamenii pe posturi”

 

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a efectuat o vizită de lucru, marți - 5 aprilie, la Uzina Dacia din orașul Mioveni.

Discuțiile s-au axat pe găsirea de soluții de sprijin pentru Uzina Dacia Mioveni, care a fost nevoită în ultima perioadă să reducă programul de lucru sau chiar să întrerupă activitatea, ceea ce a dus la nemulțumiri în rândul angajaților, transmite ministerul.

 

Industria auto din România, unul dintre cei mari angajatori din ţară, începe să resimtă în plin problemele de aprovizionare generate de războiul din Ucraina.

 

„Mă aflu aici pentru a discuta cu oamenii care muncesc la Uzina Dacia Mioveni. Am avut un dialog constant cu conducerea Dacia, dar am vrut să discut şi cu salariaţii. Ştiu că pentru depăşirea noilor provocări de ordin economic – financiar cu care se confruntă personalul de aici trebuie să avem în vedere mai multe aspecte, dar pentru moment am discutat cu Ministrul Muncii despre necesitatea prelungirii Kurzarbeit. Prioritatea noastră este să menţinem oamenii pe posturi”, a declarat Florin Spătaru, în cadrul vizitei de lucru la Uzina Dacia Mioveni.

Probleme de producție la Uzina Dacia din cauza războiului din Ucraina

În urma vizitei de la Mioveni, ministrul Spătaru a anunțat și că are în vedere o serie de măsuri pentru începerea exploatării de materii prime critice pentru producția de semiconductori și investiții în microelectronică prin PNRR.

„Industria auto este direct afectată de conflictul militar declanşat în Ucraina, dar şi de criza semiconductorilor, de criza de materii prime critice la care s-a adăugat criza pandemica şi cresterea preturilor la energie, dar mă bucur că cei de la Automobile Dacia si Renault Group au făcut eforturi pentru menţinerea activităţii companiei”, a declarat ministrul Florin Spătaru.

 

Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea