Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului – anunț important! A început înscrierea la examenul de Capacitate Preoțească

 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului organizează Examenul de capacitate preoțească – sesiunea primăvară 2022 pentru absolvenții Facultăților de Teologie Ortodoxă și pentru absolvenții cu atestat ai Seminariilor Teologice Ortodoxe. Este vorba de cei care doresc să solicite un post clerical vacant, în vederea hirotoniei.

Cine poate candida: condiții preliminare

Pentru a putea participa la concurs, candidatul trebuie:

1.să aparțină canonic de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului;

2.să fie absolvent al unei Facultăți de Teologie Ortodoxă;

 

3.să aibă promovat examenul de Licență;

Între 30 martie - 15 aprilie are loc înscrierea candidaților. Depunerea și verificarea dosarelor se face la Secretariatul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, Bd. Basarabilor nr. 23, Municipiul Curtea de Argeș. Probele de concurs (scris și oral) se vor susține în Sala Arhiepiscopiei Sfântul Ierarh Iachint - Mitropolitul Țării Românești, din incinta Protoieriei Pitești, str. Țepeș Vodă nr. 17, etaj 1, Municipiul Pitești, Județul Argeș. Atenție! Data examenului va fi comunicată fiecărui candidat înscris.

Vor fi declarați admiși candidații care obțin minim nota 6,00 la fiecare probă (scris și oral) și media examenului de capacitate minim 7,00. Valabilitatea examenului de capacitate preoțească este de un an de zile, iar pentru cei care au obținut media peste 9 (nouă), valabilitatea este de doi ani de zile.

Mai multe detalii despre examenul de capacitate preoțească: https://arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro/.


 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea