„O vioară fermecată și o muzică pentru suflet” – concert al tinerei soliste Sofia Butaru

Concert extraordinar la Teatrul Alexandru Davila din Pitești! Miercuri, 13 aprilie, va avea loc în Sala Mare a instituției, de la ora 19.00, spectacolul „O vioară fermecată și o muzică pentru suflet”.

Evenimentul este organizat de Clubul Rotary Pitești, iar intrarea se face pe bază de invitație. Tânăra și talentata violonistă Sofia Butaru va încânta publicul alături de profesorii săi, Florin Negreanu și Daniela Colceriu, de familia sa, Florentin Lăutaru Butaru – tatăl și Iulian Butaru – bunicul, dar și de prietenii Flavia Nițu și Cristian Mirea.

Pe scenă, aceștia ne vor delecta cu piese din repertoriul clasic violonistic al compozitorilor: Pablo de Sarasate, Fritz Kreisler, Jules Massenet, Viitorio Monti, Béla Bartók. Spectacolul are ca obiectiv strângerea de bani în vederea achiziționării unei viori pentru tânăra Sofia.

A obținut numeroase premii naționale și internaționale

Sofia Butaru are 13 ani și este elevă bursieră și premiantă la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. Cu un deosebit talent la vioară, tânăra a fost remarcată și apreciată de diverse jurii de renume, printr-un număr considerabil de distincții și premii la concursuri naționale și internaționale. Sofia provine dintr-o familie cu o tradiție de cinci generații în lumea muzical-instrumentală, harul violonistic fiind moștenit atât de la tată, cât și de la bunici și străbunici. Provenind dintr-o familie de muzicieni, care i-au însuflat pasiunea pentru muzică, fata a început să cânte la vioară de la 5 ani sub îndrumarea bunicilor, de asemenea profesori de vioară. „Bunica mi-a pus vioara în mână la cinci ani și mi-a plăcut”, ne-a precizat Sofia Butaru. Iar de atunci nu a mai renunțat la ea.

În prezent, Sofia se bucură atât de îndrumarea tatălui, profesor la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești, artist instrumentist al Filarmonicii din Pitești, dar și de îndrumarea profesorului și violonistului Florin Negreanu, președinte onorific al Festivalului Cultural Internațional „Arta Sonoră”, precum și director artistic al Festivalului Internațional Online „Violin Doc”. Primul contact profesional al fetiței cu profesorul Florin Negreanu a fost la un concurs organizat de acesta, pe care Sofia l-a câștigat. Impresionat de talentul micuței, Florin Negreanu a luat legătura cu părinții fetei, devenind în cele din urmă profesorul ei. Acesta i-a dat în folosință Sofiei, din vara anului 2021, o vioară a lutierului Kees Dekkers pentru a se obișnui cu ea. Vioara și arcușul sunt autentificate prin certificat emis de Asociația Lutienilor din Olanda. Între violonist și instrumentul său trebuie să existe întotdeauna o legătură. Așa a fost și în cazul Sofiei, în clipa în care a văzut vioara și a cântat, a fost dragoste la prima vedere. Un impediment îl constituie, însă, prețul de 8.000 de euro al instrumentului. Aici a intervenit Clubul Rotary Pitești care va face posibil ca Sofia să obțină vioara pe care și-o dorește. Un mic ajutor pentru ca fetița talentată să își deschidă aripile și să impresioneze.â

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Clubul Rotary Pitesti are scopul de a face bine în comunitate. Motto-ul nostru, „A servi mai presus de sine însuşi” exemplifică spiritul umanitar al celor 1,2 milioane de rotarieni în întreaga lume. Eforturile ne sunt îndreptate spre domeniile noastre de interes, printre care educatia și sănătatea.

Atunci cand s-a venit cu propunerea pentru susținerea Sofiei Butaru prin achiziționarea acestei viori, ne-am propus să facem tot ce putem pentru a o sprijini. Așa ne-a venit ideea organizării spectacolului din data de 13.04.2022 care va avea loc la Teatrul Alexandru Davila. Spectacolul a fost pregătit de noi cu ajutorul Sofiei si al părinților săi dar și cu sprijinul lui Felix Goldbach, fostul director al teatrului și colegul nostru rotarian. Sperăm că vom avea succes. Suntem cu toții trup și suflet alături de Sofia”, au precizat reprezentanții Clubului Rotary Pitești.

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea