Pedepse cu închisoarea pentru cei care incendiază sau îngroapă deșeuri!

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prevede pedepse cu închisoarea, dar și amenzi usturătoare pentru cei care incendiază sau îngroapă deșeuri. E un semnal de alarmă care vorbește despre deserviciile care se aduc naturii, prin astfel de practici. Și cum educația nu mai funcționează, iar campaniile de informare nu au avut niciun succes, poate că închisoarea îi va speria pe români.

 

„Aceste practici afectează grav mediul înconjurător și a decis Guvernul astăzi ca pentru aceste fapte să fie o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 5 ani. Am susținut de fiecare dată necesitatea înăspririi pedepselor în gestionarea nelegală a deșeurilor.

 

În același timp, pentru abandonarea deșeurilor am venit cu o clarificare a definiției și am majorat amenzile. Amenda pentru persoană fizică începe de la 10.000 de lei până la 20.000, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 la 70.000 de lei”, a adăugat ministrul Mediului, Tanczos Barna, potrivit Știripesurse.ro.

În ceea ce privește arderea miriștilor, amenzile pentru persoanele fizice vor fi cuprinse între 7.000 și 15.000 de lei, iar pentru persoanele juridice între 50.000 și 100.000 de lei.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea