Aurel Bălășoiu, deputat PSD de Argeș: „Propunem ca salariul minim în agricultură și în industria alimentară să fie de minim 3.000 de lei brut”

PSD a propus în Coaliție adoptarea modelului de salarizare din construcții și în domeniul agriculturii și industriei alimentare, care implică o creștere a salariilor pentru toți salariații din acest sector.

„PSD răspunde la două probleme majore din agricultură:

- protejarea a tuturor celor 280.000 de salariați din acest domeniu față de creșterea prețurilor;

- combaterea exodului angajaților din acest sector care plecau din țară pentru a produce hrană în alte state UE. Prin această măsură în încurajăm să rămână acasă să producă hrană românească pentru români.

Modelul de salarizare preluat din domeniul Construcțiilor pentru a fi aplicat la salariații din Agricultură și industria alimentară prevede următoarele beneficii, care vor aduce mai mulți bani în buzunarele acestora.

- Salariul minim brut de 3.000 de lei (față de 2.550 de lei salariul minim brut general), deci o creștere semnificativă pentru care erau plătiți la nivelul salariului minim în acest sector.

- Scutirea de la plata impozitul pe venit (de la 10% la 0%) – beneficiu care vizează toți salariații din agricultură.

- Scutirea de la plata contribuției pentru sănătate (10%) – beneficiu care vizează toți salariații din agricultură.

- Reducerea contribuției pentru pensie (CAS) cu 3,75 puncte procentuale (de la 25% la 21,25%) – beneficiu care vizează toți salariații din agricultură.

- Reducerea contribuției asiguratorii pentru muncă de la 2,75 la 0,27% - un beneficiu al angajatorilor din agricultură.

Aceste măsuri se aplică pentru TOȚI salariații din firmele care au cel puțin 80% din cifra de afaceri în domeniul Agriculturii și industriei alimentare(conform codurilor CAEN asociate)”, a precizat deputatul PSD Aurel Bălășoiu.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea