Câștig de cauză la Curtea de Apel Pitești pentru Primăria Moșoaia, în procesul cu un localnic

Proces cu final favorabil pentru Primăria Moșoaia. La recurs, Judecătorii Curții de Apel Pitești au dat o hotărâre total diferită față de cea a Tribunalului Argeș, în procesul dintre administrația locală din Moșoaia și o familie din comună.

Litigiul a pornit ca urmare a refuzului Consiliului Local Moșoaia de a aviza favorabil un PUZ pentru construirea unei locuințe. Cererea a fost formulată de Manolache Cristina și Manolache Nicolae Cristinel, care au dorit să ridice o casă în satul Smeura. S-a întocmit PUZ și s-a cerut certificat de urbanism și autorizație de construcție pentru imobil. Administrația din Moșoaia a avizat negativ obiectivul, așa încât s-a ajuns la proces.

Iar Tribunalul Argeș le-a dat câștig de cauză localnicilor. Primarul comunei Moşoaia era obligat să emită certificatul de urbanism și autorizaţia de construcţie pentru realizarea locuinței respective. În plus, Primăria Moșoaia era obligată și la plata sumei de 43.575,91 Ron reprezentând valoare întocmire documentaţie P.U.Z şi la plata de cheltuieli de judecată.

Administrația locală a făcut recurs și a avut câștig de cauză. Curtea de Apel Pitești a admis recursul și a respins, în cele din urmă, cererea reclamanților. Hotărârea este definitivă.

„Admite recursul, casează sentinta si, în rejudecare, respinge cererea. Admite cererea de interventie accesorie. Obligă intimatii la plata sumei de 200 lei cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă.”, se arată în hotărârea Curții de Apel Pitești.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea