Începe judecata în dosarul primarului de la Vlădești, acuzat de transport ilegal de lemne

Săptămâna trecută, Judecătoria Curtea de Argeș a dispus începerea judecăţii cauzei privind pe Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documentele specifice de transport. Instanța a stabilit primul termen al procesului pe 14 iunie 2022. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel.

 

„Respinge ca neîntemeiate cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Dică-Hristu Cristian. În baza art. 342 Cod procedură penală, art. 346 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 35, art. 41 Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei sub aspectul competenţei materiale şi teritoriale a Judecătoriei Curtea de Argeş. În baza art. 342 Cod procedură penală, art. 346 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 328 alin. 1 şi 286 alin. 2 Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei, sub aspectul regularităţii rechizitoriului emis la data de 26 octombrie 2021, în dosarul nr. 1730/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş. În baza art. 342 Cod procedură penală, raportat la art. 346 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 101, art. 102 Cod procedură penală, constată legalitatea administrării probelor în cursul urmăririi penale. În baza art. 342 Cod procedură penală, art. 346 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 286 Cod procedură penală, art. 281 Cod procedură penală şi art. 282 Cod procedură penală, constată legalitatea efectuării actelor de urmărire penală. În baza art. 346 alin. 2 Cod procedură penală, dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul: - DICĂ HRISTU CRISTIAN, trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport, prevăzută de art. 68 alin. 21 din Legea nr. 46/2008. Stabileşte termen la data de 14 Iunie 2022, ora 09:00, cu citarea inculpatului. În conformitate cu art. 346 alin 1 teza a II-a Cod procedură penală, dispune comunicarea prezentei încheieri inculpatului şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea prezentei încheieri.”, se arată în hotărârea Curții de Apel Pitești.

 

Cristian Dică Hristu a fost trimis în judecată, în noiembrie 2021, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, pentru infracțiuni la regimul silvic. Acesta a devenit primul primar din țară cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de transportul materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport. Edilul a fost depistat, în octombrie 2020, de polițiști în timp ce transporta lemne fără documente legale, cu autocamionul care aparținea firmei familiei sale. Materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Domnești. După ce edilul a fost depistat transportând lemne ilegal, polițiștii au verificat a doua zi și firma prin care era transportat lemnul. Au fost constatate noi nereguli, fiind acordate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.000 lei.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea