Direcția Silvică Argeș pune piedică vânzării pădurii de 148 hectare a lui Nicolae (Nenea) Ivănescu

# Aceasta era scoasă la licitație, de executori, pentru o datorie neonorată a afaceristului. Prețul de pornire: 705.000 lei

Direcția Silvică Argeș mai reușește o victorie de etapă, cu atât mai importantă însă cu cât, în meci, sunt implicați un executor judecătoresc dar și un creditor și, mai ales, alunecosul afacerist Nicolae (Nenea) Ivănescu.

Este vorba de o pădure pe care Nenea se pregătește să o piardă. Câștigătorul rămâne încă necunoscut. Pentru că, pe același teren cu vegetație forestieră se bat atât Direcția Silvică Argeș cât și un creditor, persoană fizică.

 

 

Terenul vine de la câmpie, mai exact din comuna Bogați. Prin canale necunoscute nouă, acesta și-a luat zborul spre nord și s-a așezat într-o poziție strategică, fiind mărginit, într-o parte, de Vâlsan (cu perspectivă spre Poienile Vâlsanului), de un drum forestier bine întreținut. Pădurea merge hăt... până în apropierea viitoarei stațiuni Molivișu. ”Nenea” a pus ceva asfalt prin Bogați, apoi a primit, la compensare, terenul ”zburător”.

Împotriva plimbării terenului, Direcția Silvică Argeș a formulat o acțiune în instanță în care a dezvăluit neregulile constatate și anume că actele au fost emise cu încălcarea legii fondului funciar, că terenurile inițiale au fost pășuni, nu păduri. Actele întocmite au dus la diminuarea fondului forestier național – proprietatea publică a statului. Transferurile către zonele de munte s-au făcut, de fapt, pentru  un scop ilicit, acela de a le spori valoarea. Un alt motiv invocat este acela că Anexele hotărârilor de validare contestate nu respectă dispozițiile legale, întrucât semnătura șefului ocolului silvic lipsește.

Direcția Silvică a mai arătat faptul că pădurile retrocedate apar în amenajamentele silvice din anii 50 ca fiind în fondul dorestier național și aparținând domeniului public, așadar fiind, conform legislației în vigoare, inalienabile, insesizabile și imprescriptibile.

Atât Judecătoria Topoloveni cât și Tribunalul au dat dreptate Direcției Silvice și au constatat nulitatea absolută a procesului verbal de punere în posesie nr.303/24.05.2007, pentru suprafaţa de 148,90 ha teren cu vegetaţie forestieră.

S-a născut, deja, un nou proces pentru anularea contractelor de vânzare-cumpărare intervenite între Primăria Bogați și abilul afacerist, acesta fiind ultimul pas ce poate fi făcut pentru ca pădurea să reintre în proprietatea statului român.

Poate văzând că se pregătește să o piardă – poate fără nici un fel de legătură, nu știm – Nicolae Ivănescu s-a lăsat (a fost) executat silit, la cererea unui creditor persoană fizică, din Sibiu, pentru mai multe terenuri, printre care și acesta. Direcția Silvică a mai făcut însă un pas înainte și a obținut, tot în instanță, suspendarea provizorie a executării.

Judecătoria Pitești: ”Admite cererea de suspendare provizorie a executării. Dispune suspendarea executării silite ce face obiectul dosarului de executare nr. 2041/2020 al SPEJ Petroaica şi Asociaţii, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 05.04.2022.”

Vom reveni cu amănunte!

*** *** ***

Una caldă, una rece. Ivănescu a câștigat un proces cu Leza Iosef și Valerica Stoian

Relațiile celebrului afacerist local Nicolae ”Nenea” Ivănescu și cei doi datează din deceniul trecut, când Nenea le-a vândut, pe bani mulți, o bucată din Pădurea Trivale, bucată ce tocmai fusese transferată de la Rătești, pe căi de puțini cunoscute.  La mică distanță, în același an, israelianul Leza Yosef l-a împrumutat (în 2010) pe „Nenea” cu 880.000 de euro, bani pe care s-a chinuit până mai ieri  să-i recupereze prin executări silite şi prin instanţe. După cum se poate observa, în ecuația acestei tranzacții cu cântec apare din nou Valerica Stoian, aceeași persoană din Afacerea Trivale, interpusă între israelieni și Ivănescu.

Ivănescu obține, la Judecătoria Pitești, suspendarea executării

După mai bine de un an de la scadență, creditorii s-au adresat unui executor judecătoresc. au urmat alte acte, minuni adiționale și înțelegeri cu numai Nenea a știut să facă. În final, Ivănescu a deschis însă o acțiune la Judecătoria Pitești (împotriva executării) și, după cum veți vedea mai jos, a avut un prim câștig de cauză:

01.03.2018  Hotarâre - nr. 1629/2018

Admite în parte contestaţia la executare completată şi precizată. Anulează încheierea de încuviinţare a executării silite din 28.05.2013, pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 10439/280/2013. Anulează toate actele de executare silită din dosarul de executare nr. 514/2013 al BAEJ Bucescu Emanoil Aron, Copaci Vasile Dorel, Negoescu Adrian Gheorghe. Respinge în rest cererea de chemare în judecată. …. Executorie. Cu drept de apel în termen de 10 de zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Judecătoria Piteşti. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 01.03.2018.

În toamna aceluiași an, mai exact pe 20 august 2018, Leza Iosef  formulează apel atât împotriva soților Ivănescu, cât și împotriva Valericăi Stoian. Doar că, săptămâna trecută, vine și hotărârea:

06.04.2022  Hotarâre - nr. 1281/2022

Admite excepția tardivității. Respinge apelul ca fiind tardiv formulat. Definitivă. Pronunţată la 6 aprilie 2022 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.

Așadar, Nicolae (Nenea) Ivănescu a făcut ce știe să facă mai bine: a scăpat basma curată din episodul urât al banilor împrumutați de la evreu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea