Simfonia Lalelelor – un spectacol de culori la Pitești

 

Cea de-a 45-a ediție a Simfoniei Lalelelor a fost gândită ca un eveniment al tuturor piteștenilor, în care fiecare, indiferent de vârstă, să regăsească modalități de a savura cele trei zile de sărbătoare în orașul lalelelor.

Evenimentul din acest an stă sub semnul schimbării. Simfonia Lalelelor este organizată, în premieră, în natură, în Parcul Lunca Argeșului, unde sunt plantați, pentru bucuria vizitatorilor, aproximativ 60 de mii de bulbi de lalea.

Vedeta ediției este laleaua ce poartă numele orașului nostru: Tulipa Pitești! În cadrul celor peste 170.000 de bulbi de lalea plantați în tot orașul, 30.000 erau doar bulbi din soiul Tulipa Pitești!

La Pitești timp de trei zile, între 15-17 aprilie, sunt organizate evenimente pentru toate vârstele: de la spectacole, concerte simfonice, la simpozioane, lansări de carte, expoziții. Programul evenimentelor aici.

Municipalitatea piteșteană va asigura accesul facil în zona parcului pentru orice vizitator, prin cursele regulate oferite gratuit de către S.C. Publitrans 2000 S.A., în cele trei zile ale festivalului. Traseul acestora va fi programat din 30 în 30 de minute, între Teatrul „Alexandru Davila” și Parcul „Lunca Argeșului”. Programul curselor va fi următorul: vineri, 15 aprilie, în intervalul orar 14:00 – 21:00, sâmbătă și duminică, 16 și 17 aprilie, între orele 10:00 și 21:00.

„Simfonia Lalelelor 2022 este gândită ca un eveniment al tuturor piteștenilor, în care fiecare, indiferent de vârstă, să regăsească modalități de a savura cele trei zile de sărbătoare ale orașului lalelelor. În toată zona dedicată festivalului florilor, în parcul Lunca Argeșului este organizat un circuit al activităților de tip liber, de la platoul din fața parcului, pe alei, până la amfiteatrul din spate”, a precizat primarul Cristian Gentea.

La deschiderea „Simfoniei Lalelelor”, primarul Gentea și administrația locală au avut oaspeți din întreaga țară, ambasadori, reprezentanți ai orașelor înfrățite cu municipiul Pitești, reprezentanți din domeniul cultural, oameni de afaceri, primari din județul Argeș, reprezentanți din administrația județeană, parlamentari etc. Din partea Guvernului a răspuns invitației ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

Au mai fost prezenți Gica Dobrin, soția fostului mare fotbalist Nicolae Dobrin, înotătorul Robert Glință, cetățean de onoare al municipiului Pitești sau inginerul Ilarie Isac, cel care a dat numele de „Simfonia Piteștiului”.

Printre invitați s-a aflat și agronomul olandez Frank Timmerman, cel care a creat tulipa Pitești, noul soi de lalea care este comercializat în toată lumea. „Am observat că solul din Pitești este la fel ca cel din Olanda, foarte propice cultivării lalelelor. Sunt convins că evenimentul Simfoniei Lalelelor va fi din ce în ce mai frumos odată cu trecerea anilor”, a spus Frank Timmerman.

Feeria de flori și de culori este completată de cea a muzicii. Pe parcursul celor trei zile ale festivalului, vor avea loc diverse spectacole în aer liber, pe gusturile tuturor: concert al Filarmonicii Pitești, concert de muzică pop, cu Smiley și Theo Rose, spectacole oferite de Centrul Cultural Pitești, Școala de Arte, Palatul Copiilor și de comunitatea elenă.

În Parcul Lunca Argeșului sunt peste 100 de expozanți din întreaga țară care au amenajat standuri de unde vizitatorii pot cumpăra flori. În această ediție, pot fi admirate, de asemenea, mini-grădinile cu flori de sezon, amenajate de către elevii școlilor din Pitești, sub genericul „Grădina mea/Florile Piteștiului”. Acestea au fost amenajate de 31 de școli, grădinițe, licee sau colegii din Pitești.

Una dintre atracțiile inedite pe care piteștenii le descoperă în Parcul „Lunca Argeșului”, în cadrul manifestărilor dedicate festivalului „Simfonia Lalelelor”, ediția a 45-a, este expoziția „Dino Park”, care oferă o incursiune unică în istoria îndepărtată a planetei noastre.

„Dino Park” invită vizitatorii într-o călătorie captivantă în perioada când dinozaurii dominau pe Pământ! Copii și adulți sunt așteptați, în expoziție, de numeroase specii de dinozauri, animați prin tehnologie de ultimă generație, creați de echipe de paleontologi pasionați și tehnicieni pricepuți de pe două continente - Asia și Europa. Aceștia sunt animatronici, respiră, văd, se mișcă, emit sunete realistice, unii chiar execută comenzi, oferind vizitatorilor posibilitatea unei experiențe de neuitat, printr-o interacțiune reală cu animalele preistorice.

Expoziția „Dino Park” va fi disponibilă spre vizitare, în Parcul „Lunca Argeșului”, până la finalul lunii mai.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea