Expoziția „Paștele – fantezie, culoare, spiritualitate” la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

În preajma Sărbătorilor Pascale, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș s-a organizat și în acest an tradiționala expoziție „Paștele – fantezie, culoare, spiritualitate”, desfășurată în perioada 15 aprilie-2 mai 2022, în holul principal al instituției.

Expoziția este realizată cu obiecte ornamentale obținute prin diferite tehnici, folosind motive tradiționale românești și teme pascale cunoscute. Prin tehnica quilling (a modelării hârtiei) și origami (a îndoirii hârtiei), elevii Școlii Gimnaziale „Petre Țuțea” din Boteni au creat cu mult talent și îndemânare compoziții complexe și spectaculoase: ouă împodobite de Paște, felicitări, coșulețe, figurine decorative.

 

Expoziția se desfășoară în cadrul proiectului educațional „Pași în lumea culturii și a creației”, pe care Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș îl derulează cu Școala Gimnazială „Petre Țuțea” din Boteni. Înzestrați cu aptitudini deosebite, copiii din Boteni și-au dovedit de-a lungul anilor, prin participarea la activități și expoziții, capacitățile de creativitate, răbdare și interes, pătrunzând în tainele lecturii și ale bibliotecii.

 

În cadrul calendarului proiectului „Pași în lumea culturii și a creației”, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș va găzdui în luna iunie activitatea „Cititul și scrisul – abilități pentru viață”, iar în luna octombrie activitatea „Boteni – istorie și cultură”, în cadrul cărora elevii își vor exprima gândurile și emoțiile prin eseuri personale, fiecare transmițând propriul mesaj și nevoia nemărginită a omului de cultură, aceasta oferindu-ne o perspectivă diferită asupra vieții, ajutându-ne să ne dezvoltăm capacitățile și să stabilim noi orizonturi de meditație și de reflecție.

De fiecare dată, îndemnul către elevi este acela de a fi mândri că sunt urmașii marelui filosof Petre Țuțea, că nevoia de cultură, de tradiție, de poezie și de creație este nevoia spirituală ca să iți justifici existența, astfel căpătând densitate și eternitate.

Drd. Cristina Baciu, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

 

 

 

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea