Gerea cel voinic şi merele de aur…

A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi nu s-ar povesti, a fost un deputat voinic, tare voinic. Atât de voinic încât şi în Opoziţie făcea furori. Şi printre atâtea calităţi, avea şi-un defect! Îi plăcea să facă poze chiar şi lângă raionul cu mere (de aur) made in Spania dintr-un supermarket. Ca să fie treaba treabă, a dat fotografia la ziar să-l vadă lumea şi asta deoarece nu toţi argeşenii au avut şansa de a-l întâlni la cumpărături. Morala? Guvernul e de vină! Mama lui!

„Zâmbiţi, vă rog!”

Aţi auzit de cultul personalităţii? Acest concept era adesea asociat cu Nicolae Ceauşescu, omul căruia îi plăcea să fie înconjurat de lume care, obligatoriu, îl ridica în slăvi şi-l pupa în fund de nu se putea. Din acest motiv se fotografia cu mai toate angajatele de la APACA, cu şoimii patriei şi cu pionierii, tot atât de încântat precum zâmbea mândru lângă şefi de stat. Ei bine oameni buni, cultul personalităţii se regăseşte şi în conştiinţa parlamentarilor de astăzi, care ar face poze şi în cabina telefonică numai să fie ei fotogenici şi să apară prin ziare. Uite aşa ne-am trezit, săptămâna trecută, că am primit, pe e-mail-ul redacţiei, un comunicat de presă din partea deputatului Andrei Gerea, precum şi o fotografie care-l înfăţişează pe parlamentar la cumpărături, aşezat fix lângă raionul cu fructe, şi ţinând în mână un măr made in Spania. Din această ipostază, de român care merge la cumpărături, liberalul ne-a transmis cam cum stă treaba pe la Casa Poporului, care treabă e atât de mare că s-a ajuns la un TVA de 24%, comparativ cu 19% cât era până acum. Credem că ipostaza în care s-a lăsat Gerea pozat, şi nu de paparaţii, ci de soţie sau poate de cei care lucrează pentru el, vrea să ne sugereze că omul e oarecum modest atâta vreme cât nu s-a pozat lângă raionul de carne sau cel cu fructe de mare.

Gerea şi trista confirmare…

Şi după ce privim fotografia, citim şi mesajul lui Gerea, care mesaj se vede că vine din Opoziţie: „Partidul Naţional Liberal salută adoptarea de către Comisia de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor a amendamentelor liberale la Codul Fiscal, prin care se desfiinţează impozitul minim (aşa-numitul „impozit forfetar”) şi se reduce TVA în domeniul construcţiilor la 5%. Din păcate am avut o tristă confirmare a faptului că actuala guvernare nu este preocupată de relansarea economiei româneşti, ci doar de jupuirea prin orice mijloace a mediului privat, pentru a face rost de bani publici, redirecţionaţi către clientela politica ori către propriile buzunare. Deputaţii PDL din Comisia de Buget-Finanţe s-au comportat ca veritabili delegaţi ai guvernării Băsescu-Udrea-Boc în Parlament, încercând, prin tertipuri procedurale lipsite de succes, să împiedice votarea amendamentelor PNL.
În pofida maşinăriei parlamentare a actualei guvernări, deputaţii Partidului Naţional Liberal se vor bate cu toate mijloacele pe care le au la îndemână pentru a promova soluţiile corecte de stimulare a mediului privat, singurele de natură să creeze premisele de relansare economică a României.”

Strategia Adrian Miuţescu revine!

Trebuie să recunoaştem – parlamentarul are dreptate. Şi încă ceva – liberalul doarme liniştit. Nu-l înjură lumea pe stradă, că deh’ nu e el la Guvernare, başca poate să-şi facă fotografii oriunde şi oricând că până una alta, e domnu’ deputat. Îl mai ţineţi minte pe Adrian Miuţescu care s-a pozat pe centura Piteştiului, la scurt timp după inaugurarea acesteia, petrecută în timpul guvernării liberale? La vremea respectivă, deputatul Miuţescu, preşedinte al PNL Argeş, organizase o oarecare şedinţă foto chiar în jumatea drumului cu pricina. Monumentală fotografie! Cum stătea liberalul, mându nevoie mare, vesel şi gata de acţiune. Slavă Domnului că n-a venit vreun TIR că era compromis politicianul şi asta chiar înainte de-ai săpa groapa colegii liberali care nu l-au mai vrut şef. În cazul de faţă, Gerea are altă strategie de a-şi promova imaginea. Cum nu se mai află la guvernare, deci nu se mai poate lăuda cu „succesurile” Puterii, politicianul se mulţumeşte să cumpere fructe şi să fie mândru de asta. 
ANCA ITTU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea