Seară magică pe scena Teatrului Davila

Seară magică  la Teatrul Alexandru Davila din Pitești! Miercurea trecută a avut loc,  în Sala Mare a instituției, spectacolul „O vioară fermecată și o muzică pentru suflet”. Evenimentul a fost organizat de Clubul Rotary Pitești, pentru susținerea tinerei Sofia Butaru - prin achiziționarea unei viori valoroase, o vioară a lutierului Kees Dekkers. Sofia Butaru are 13 ani și este elevă bursieră și premiantă la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. Cu un deosebit talent la vioară, tânăra a fost remarcată și apreciată de diverse jurii de renume, printr-un număr considerabil de distincții și premii la concursuri naționale și internaționale. Sofia provine dintr-o familie cu o tradiție de cinci generații în lumea muzical-instrumentală, harul violonistic fiind moștenit atât de la tată, cât și de la bunici și străbunici.

 

Sofia Butaru a încântat publicul alături de profesorii săi, Florin Negreanu și Daniela Colceriu, de familia sa, Florentin Lăutaru Butaru – tatăl și Iulian Butaru – bunicul, dar și de prietenii  Flavia Nițu și Cristian Mirea. Pe scenă, aceștia au interpretat piese din repertoriul compozitorilor: Pablo de Sarasate, Fritz Kreisler, Jules Massenet, Viitorio Monti, Béla Bartók. Spectacolul a avut ca obiectiv strângerea de bani în vederea achiziționării  viorii menționate.

 

Ana Stan: „Rotary Club Pitesti unește oamenii prin muzică! Muzica este rațiunea de a fi a tinerei violiniste Sofia Butaru, motiv pentru care sute de oameni au contribuit astăzi, în templul culturii argeșene- Teatrul Alexandru Davila Pitești , la un spectacol caritabil de exceptie! Felicitările mele se îndreaptă și către părinții acestui copil minunat, cei care o susțin necondiționat, precum și celui care îi îndrumă pașii către desăvârșire - profesorul Florin Negreanu!”.

Sala a fost neîncăpătoare, semn al deschiderii argeșenilor pentru muzică, pentru frumos, pentru o faptă bună. Felicitări!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea