Fundația Leul Albastru a organizat o campanie umanitară pentru 200 de refugiați ucraineni din Sighetu Marmației

În perioada 8-11 aprilie 2022, Fundația Leul Albastru a organizat o campanie umanitară pentru 200 de refugiați ucrainieni care tranzitează prin Sighetu Marmației, localitate situată la graniță cu Ucraina, în cadrul proiectului „Start umanitar pentru copiii și mămicile din Ucraina”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Proiectul și-a propus sprijinirea a 200 de refugiați ucrainieni din Sighetu Marmatiei, aflați în situatii de criză din cauza Războiului din Ucraina, prin asigurarea de ajutoare materiale (150 de pachete alimentare și 50 de de pachete igienico-sanitare, conținând pamperși, șervețele umede, bavețele etc.) și organizarea de activități de integrare a acestora bazate pe sesiuni interactive de VR si AR (Realitate Virtuală și Realitate Augmentată), pentru a aduce o rază de speranță în inimile acestora că vor depăși cu bine situația critică actuală.


Prin intermediul tehnologiilor virtuale (Realitate Virtuală și Realitate Augmentată), copiii au fost implicați în activități educative și distractive cu un impact emotional pozitiv asupra acestora. Indiferent de perioada grea prin care trec, toți copiii au dreptul la o copilărie fericită!
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.
Contact
Sabina Diacenco
Responsabil comunicare
0754242988
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
__________________________
Fundația Leul Albastru este o organizație non-guvernamentală, negeneratoare de venit, ce activează în județul Argeș, constituită în baza Ordonanței nr. 26/2000 (republicată) a Guvernului României. Fundația are drept scop optimizarea, promovarea și stimularea învățării pe tot parcursul vieții, în sensul că aceasta va realiza activități de interes general și comunitar în vederea acordării de asistență socială și recuperare medical, de suport în vederea socializării și petrecerii timpului liber copiilor, adulților și persoanelor vârstnice.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea