Profesor din Argeș: „Rezultatele obținute la simulări trebuie să fie un semnal de alarmă!”

În acest an, rezultatele obținute de elevii din anii terminali la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat sunt mai mici față de cele de anul trecut. A spus-o ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a punctat faptul că, la unele discipline, elevii s-au descurcat mai bine decât colegii lor de anul trecut, dar, per total, sunt diferențe în minus la simulările care au fost susținute recent.

O profesoară de matematică de la Școla Gimnazială „Adrian Păunescu”, din Pitești a vorbit pentru Atitudine în Argeș despre motivele pentru care, în 2022 elevii din clasele a VIII-a au fost mai nepregătiți față de colegii lor mai mari:

 

„Ceea ce s-a petrecut la simulări nu e neapărat o surpriză! Venim după pandemie, după școală online, deci după o perioadă în care mare parte dintre elevi a avut de suferit din punct de vedere al pregătirii. Gândiți-vă că acești copii care sunt în clasa a VIII-a au făcut școală online în clasele a VI-a și a VII-a, chiar și a VIII-a în unele cazuri. Deci în ani extrem de importanți, cu un volum mare de informații predate și, vedeți după rezultate, mulți nu au reușit să-și însușească noțiunile de bază. Trebuie să tragem un semnal de alarmă și să ne raportăm la școală cu mare interes.

 

Am observat elevi buni care sunt debusolați, anxioși, tocmai pentru că nu se simt siguri pe ei. Mai avem însă ceva timp până la Evaluarea Națională, iar sfatul meu pentru elevi și părinți este să trateze cu mare interes acest examen. În niciun caz să nu se descurajeze dacă au obținut note mai slabe, ci să insiste să recupereze ceea ce nu și-au însușit corespunzător.”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea