A fost inaugurat noul sistem de alimentare cu apă din comuna Șuici

Pe 14 aprilie, Constantin Iatagan, primarul de la Șuici, a inaugurat oficial noul sistem de alimentare cu apă din comună, în satul Valea Calului. 60 de gospodării au acum apă potabilă la robinet, prin proiectul “Sistem centralizat de alimentare cu apă în satul Valea Calului din comuna Șuici”, finanțat prin PNDL II. Consiliul Județean Argeș a susținut realizarea proiectului alocând peste 504.000 lei pentru cofinanțare, de la implementare până în prezent.

La eveniment au participat senatorul Cristina Stocheci, deputații Aurel Bălășoiu și Simona Bucura Oprescu, respectiv Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

Comuna Șuici are aproape 50 de kilometri de rețea de apă potabilă, la care sunt branșate peste 700 de gospodării.

 

“Vreau să mulțumesc Bunului Dumnezeu că am putut să realizăm acest obiectiv, care era mai mult decât necesar. Mulțumesc pentru susținere și implicare Consiliului Județean Argeș, parlamentarilor argeșeni, dar mai ales cetățenilor comunei. Valoarea investiției este de 1.950.000 lei, fără TVA, (19,5 miliarde lei vechi). Avem un număr de 60 de gospodării branșate, iar bazinul are o capacitate de 100 mc. Îmi doresc ca pe viitor să mai avem și alte obiective pentru satul Valea Calului și pentru comuna noastră”, a precizat Constantin Iatagan, primarul comunei Șuici.

 

„Am participat cu bucurie la eveniment unde am văzut pe teren efectele acțiunilor noastre conjugate: parlamentari, Guvern, Consiliul Județean, consilii locale. Este important pentru mine, în calitate de președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului, să văd că ceea ce legiferăm are efecte în teren și, mai ales, aduce un plus pentru comunitățile din România, inclusiv pentru această mică, dar inimoasă comunitate de la Valea Calului. Felicit Consiliul Județean pentru contribuția pe care a avut-o la acest proiect și îi felicit pe primarul Constantin Iatagan și Consiliul Local Șuici fiindcă au avut priceperea de a iniția acest proiect, de a emite HCL aferent, de a aplica la Ministerul Dezvoltării pentru finanțare, finanțare pe care a obținut-o pentru că proiectul a fost bine făcut. Este un moment important care arată că, datorită domnului primar Iatagan, în fiecare milimetru din această localitate sunt servicii publice de calitate!”, a precizat Simona Bucura Oprescu, președinte al Comisie pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea