Doctorița Mioara (Motoc) Pavelescu, trimisă în judecată pentru înșelăciune și delapidare

# I se impută un prejudiciu de peste 1,1 milioane de euro

Doctorița Mioara Pavelescu (fostă Motoc) a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și delapidare în formă continuată. Prejudiciul total stabilit în cauză este de de peste 5,7 milioane de lei (aproximativ 1,1 milioane de euro). Inculpata este cercetată pentru fapte săvârșite în perioada 2014-2016, când a îndeplinit calitatea de administrator al societății Andreea Motoc SRL.

 

Doctorița este acuzată de procurori că a dus în eroare pe reprezentantul a două societăți comerciale, fapt ce i-a produs acestuia un prejudiciu de circa 3 milioane de lei. Inculpata este acuzată și că în calitate de administrator al societății Andreea Motoc SRL și-ar fi însușit în interes personal din încasările societății suma de aproximativ 2,7 milioane de lei. Dosarul a fost înregistrat în martie 2022 la Tribunalul Argeș.

 

S-a clasat cauza cu privire la acuzația de evaziune fiscală

În  rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș  susțin că: „Fapta inculpatei P. M., care, în perioada 19.12.2014-27.11.2015, în baza aceleași rezoluții infracționale și prin acte repetate, l-a indus în eroare pe numitul D. M, reprezentant al SC S.Z.T. SRL și SC C. I. SRL, pentru a-i livra mai multe produse medicamentoase, prin prezentarea ca neadevărată a faptului mincinos că în conturile societății administrate există disponibil bănesc la momentul în care a emis biletele la ordin către SC S.Z.T. SRL, fără de care nu ar fi fost livrate mărfurile respective și creând un prejudiciu în dauna societăților menționate anterior în cuantum de 3.005.917,31 lei, întrunește elemente constitutive ale infracțiunii de înșelăciune,  în formă continuată”. Procurorii argeșeni mai susțin că: „Totodată, fapta inculpatei, care, în calitate de administrator al societății comerciale Andreea Motoc SRL, în perioada 01.01.2014-24.06.2016, în baza aceleași rezoluții infracționale și prin acte repetate și-a însușit în interes personal suma de 2.716.516,84 lei, care reprezintă încasările societății, întrunește elemente constitutive ale infracțiunii de delapidare, în formă continuată”.

Deși doctorița Mioara Pavelescu (fostă Motoc) a fost cercetată și de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, procurorii au clasat cauza cu privire la această acuzație.

Trei plângeri penale depuse în dosar

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș în iunie 2016, atunci când Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş, a făcut o plângere penală în care sesizau faptul că „reprezentanții SC Andreea Motoc SRL au refuzat nejustificat să prezinte organelor fiscale documente contabile, în scopul împiedicării efectuării inspecției fiscale”. ANAF-ul atrăgea atenția că reprezentanții clinicii medicale au folosit „cu rea-credință creditul de care se bucura societatea într-un scop contrar intereselor acesteia, sens în care administratorul societății a retras suma de 2.500.000 de lei la data de 02.12.2014, fără a justifica prin documente contabile această operațiune” Aceștia mai susțineau că societatea Andreea Motoc SRL „a omis să evidențieze în actele contabile operațiunile comerciale derulate și veniturile realizate”. Apoi, au fost făcute alte două plângeri penale. Omul de afaceri Marian Dima, reprezentatul a două societăți comerciale care a întreprins mai multe relații comerciale cu firma administrată de Mioara Pavelescu (fostă Motoc), atrăgea atenția anchetatorilor de săvârșirea unor posibile infracțiuni de evaziune fiscală și delapidare. Nu în ultimul rând, o plângere penală a fost făcută și de Aktiv Lex Insolvenţă SPRL, reprezentantă de Cristian Cîrmaciu, care aducea în atenția procurorilor acuzații asemănătoare.

Doctorița a mai fost trimisă în judecată pentru înșelăciune

Nu este singurul dosar în care Mioara Pavelescu (fostă Motoc) va trebui să își demonstreze nevinovăția. În ianuarie 2021, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au trimis-o în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Parte civilă în dosar s-a constituit Unicredit Bank SA.

Am încercat să îi luăm un punct de vedere și doctoriței Mioara Pavelescu despre acuzațiile care i se aduc de procurori în dosarele în care a fost trimisă în judecată, însă aceasta nu ne-a răspuns la telefon.

Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea