De 1 mai, argeșenii au sosit la UPU cu dureri din cauza exceselor alimentare și de alcool

Personalul din Unitatea de Primiri Urgențe a lucrat și în acest weekend la foc continuu. De 1 Mai, argeșenii au mâncat la fel de copios ca de Paște, iar solicitările ca urmare a exceselor alimentare și de alcool nu au lipsit.

 

Dacă Sărbătorile Pascale au adus în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești un număr mare de pacienți din cauza exceselor alimentare sau de alcool, același lucru s-a întâmplat și în weekend. 149 de bolnavi s-au prezentat la UPU de 1 Mai, 12 dintre aceștia având nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat prea multă mâncare sau băutură. În schimb, duminică, nu au existat victime din accidente rutiere care să ajungă la spital.

„Pe lângă persoanele care au acuzat dureri abdominale, greață și vărsături, cauzate de alimentația în exces, sau simptome ca urmare a consumului de alcool, dintre cazurile care au mai necesitat îngrijire de urgență amintim: victime din agresiuni - 4 cazuri, accidente vasculare cerebrale- 3 cazuri, infarct miocardic acut- 1 caz, tromboembolism pulmonar- 2 cazuri, stop cardio-respirator - 1 caz. 44 dintre bolnavii care s-au prezentat întreaga zi la UPU au rămas internați în spital”, a transmis Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Argeș.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea