Vandalism în Parcul „Lunca Argeșului! Primăria solicită sprijinul piteștenilor!

Parcul „Lunca Argeșului”, cel mai mare parc amenajat cu fonduri europene din România și unul dintre cele mai frumoase din țară, a fost creat pentru ca piteștenii și vizitatorii orașului să se poată bucura de natură, de spațiul ofertant pentru activități sportive și de timp liber și de evenimentele pe care municipalitatea le organizează în incinta acestuia. În acest sens, a fost amenajată și zona de picnic, un loc foarte apreciat de cei care doresc o ieșire la iarbă și în aer liber cu familia.

Din păcate, încă de la început, au fost semnalate acte de vandalism în incinta parcului, sub forma distrugerilor de mobilier, dar și a comportamentului necivilizat al unor cetățeni, care nu înțeleg că, pentru a ne bucura de oportunitățile pe care le oferă acest parc, trebuie să și păstrăm curățenia și să lăsăm așa cum am găsit obiectele pe care le-am folosit cu plăcere, ca și alții să poată avea aceeași satisfacție.

Mai ales în zona de picnic, deschisă recent și mobilată înainte de Simfonia Lalelelor, s-au înregistrat cele mai multe distrugeri: hamacele au fost tăiate, obiectele din cauciuc sparte, băncile și mesele au fost rupte, iar mizeria pe care o lasă în urmă cei ce folosesc spațiul respectiv este permanentă, aceștia uitând de existența numeroaselor pubele, inclusiv pentru colectare selectivă, amplasate în parc.

Având în vedere că urmează o nouă mare sărbătoare pentru toți piteștenii, Zilele Municipiului Pitești, a cărei organizare include o săptămână de evenimente frumoase, ce vor atrage turiști și nu numai în Parcul „Lunca Argeșului”, municipalitatea intenționează lărgirea zonei de picnic și suplimentarea mobilierului aferent acesteia. Parcul va fi, pe viitor, gazda multor activități de timp liber, a multor spectacole și evenimente artistice, va fi înfrumusețat permanent, dar toate acestea pot fi realizate numai cu sprijinul cetățenilor. În perioada următoare, vor fi sancționați cei care nu respectă normele de comportament civilizat în spații publice, îngrădind, astfel, dreptul celorlalți de a se bucura de ele, deoarece, dacă aceste fapte vor continua, zona de picnic va fi golită de mobilier.

De aceea, municipalitatea face un apel foarte serios către piteșteni de a păstra și proteja patrimoniul public al orașului, de a nu tolera aceste comportamente antisociale, dând dovadă de spirit civic și luând atitudine, atunci când constată astfel de fapte, sesizând autoritățile, fie prin aplicația smart a orașului https://play.google.com/store/apps/details...fie prin mesaj în messengerul paginii oficale de Facebook a Primăriei Pitești. Menționăm faptul că sesizările făcute pe alte pagini sau grupuri de Facebook nu pot fi gestionate eficient, legislația privind protecția datelor personale restricționând procesarea acestor sesizări de către instituțiile publice.

 

Pentru un Pitești curat și civilizat este nevoie de muncă în echipă – municipalitate și cetățeni! Vă rugăm să vă implicați!

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea