Dublă lansare de carte la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu“ Argeș

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu“ Argeș, organizează marți, 3 mai 2022, o dublă lansare de carte, începând cu ora 17:00, în Sala de conferințe. Elena Eșanu Șerbănescu - ”Departe de Omar Khayyam” și Aritina-Mihaela Ionescu - ”Zbor frânt” (ambele cărți de poezie), sunt cele două autoare care vor fi în centrul atenției. Poeta Denisa Popescu va modera evenimentul. Despre volumul de poezii al Elenei Eșanu Șerbănescu, prof. Florica Popa spune: ”Deși titlul ne avertizează că acest gen literar este departe de noi, la un mileniu, în timp, totuși, prin pricepere și aleasă inspirație, poeta Elena Eșanu Șerbănescu a reușit să «topească» distanțele spațio-temporale și să dăruiască o veritabilă monstră de cultură și sensibilitate”.

 

În ceea ce privește volumul de poezii al Aritinei-Mihaela Ionescu, pr. Al. Stănciulescu-Bârda este de părere că: ”pentru a înțelege poeziile doamnei dr. Aritina-Mihaela Ionescu, ai nevoie și de cultură teologică. Majoritatea creațiilor sale cuprinse în acest volum fac trimitere la textul biblic, la istorioare și simboluri creștine, la o concepție creștină despre lume și viață. Lectura acestei cărți te duce cu gândul la atmosfera psalmilor, la zbaterile și căutările omului dintotdeauna de a găsi un drum sigur prin labirintul unei Văi a Plângerii. Credința și nădejdea în Dumnezeu sunt stâlpii de nădejde în lupta lui pentru existență aici și dincolo”.

 

Evenimentul face parte dintr-o serie de lansări de carte care vor avea loc pe tot parcursul anului, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, promovând atât autorii Filialei Argeș a Uniunii Scriitorilor din România, cât și autori prestigioși din țară.

Adrian Coman, bibliotecar

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea