Concursul Național de Lectură - Bătălia Cărților a ajuns la a IX-a ediție

Ajunsă la cea  de-a IX-a ediție, competiția organizată de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” în colaborare cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj,  se va derula până în luna septembrie, sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și va fi organizată în mai multe biblioteci publice din țară și la Chișinău, în Republica Moldova. Concursul are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților. Se va derula în perioada aprilie-octombrie 2022 și va cuprinde două categorii de vârste: 11-13 ani și 14-18 ani. Astfel, prin acesta, vor fi popularizate cărţile de valoare destinate copiilor şi adolescenţilor, se va pune accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.

 

Finala concursului „Bătălia cărţilor” va avea loc în luna octombrie 2022 şi va cuprinde: dezbaterea “Convinge-mă să citesc!”, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite.

 

Elevii care intenţionează să participe la concurs trebuie să ştie că vor fi acordate premii finaliştilor concursului pentru cea mai bună fișă de lectură si cea mai apreciată carte, care va deveni „Cartea anului” însă, premiul cel mare va consta în câte un dispozitiv mobil de comunicații tip TABLETĂ, acordat Cititorului anului desemnat pentru fiecare categorie: 11-13 ani și 14-18 ani.

Înscrierea se poate face la Secţia Beletristică și Secția Tinerilor, prin completarea unei Fişe de înscriere. Și nu uita „Lectura te face învingător”!

Mihaela Penaru

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea