Primăria Pitești va da 288.000 de euro pentru a recupera o parte din terenul retrocedat în curtea ADP

# În urma negocierii s-a redus prețul cu 93.000 de euro

Primăria Pitești va cumpăra o suprafață de 4406 mp, situată în curtea Administrației Domeniului Public, după ce mai multe terenuri au fost retrocedate de instanță. La începutul anului, municipalitatea a solicitat determinarea valorii de piață a șapte loturi, cuprinse între 44 mp și 1336 mp, care erau situate în intravilanul municipiului Pitești, strada Obor, nr. 3, lângă ADP Pitești. Un teren, de 702 mp, era situat în fața sediului ADP Pitești, alte trei (987 mp, 623 mp și 1336 mp) în zona serelor, iar alte trei (409 mp, 44 mp și 355 mp) în apropiere.

Pentru aceste terenuri, cu o suprafață totală de 4.406 mp, evaluatorul a stabilit o valoare de piață de 381.200 euro. Nemulțumirea municipalității era dată de faptul că evaluatorul nu a ținut cont că acolo era zonă industrială, deci nu se puteau construi locuințe.

Astfel, Consiliul Local Pitești a stabilit o comisie de negociere, pentru cumpărarea respectivelor terenuri, din care a făcut parte Sorin Apostoliceanu (PNL), Cornel Ionică (PSD) și Virgil Chivu (USR).  Iar de la suma inițială cerută de 381.200 euro, după mai multe discuții între membrii comisiei de negocieri și proprietari, s-a ajuns la suma de 288.310 euro, pentru toate cele șapte loturi de teren. Cu peste 93.000 de euro mai puțin.  Urmează ca în perioada următoare, primarul Cristian Gentea să semneze actul de vânzare cumpărare pentru terenurile respective.

ADP Pitești susține că are nevoie de aceste suprafețe pentru construirea unor spații de depozitare a materialelor. Achiziționarea lor ar fi necesară și pentru construirea unui atelier de tâmplărie.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea