Întorsătură de cascadorii râsului la Primăria Valea Iașului

# Edilii au refuzat o firmă - acceptată anterior - pe motiv de... neconcordanțe # Primarul Enescu (foto) - dribling în declarații: ”Le-am pus în Consiliul Local și ... a trebuit să renunțăm la ele...”

În urmă cu câteva numere am scris, cu amănunte, despre lucrările date, fără licitație, de primarul Cristian Enescu. În ecuație a intrat – fără să fie vinovată cu ceva – o firmă care este condusă de vărul primar al lui Enescu. Firmă care lucrează însă și cu multe alte primării sau persoane juridice, așa încât nu aștepta, flămândă, la poarta edilului. Care edil însă, se cam grăbește, în opinia noastră, să se scuze... reușind, mai mult să se acuze...

 

Iată ce scriam în ediția din 4 aprilie a săptămânalului nostru: ”Lucrări cu atribuire directă, că la licitații e mai complicat. Firma vărului primar al edilului de la Valea Iașului, firmă care  până în 2020 nu prea a avut ce să caute în primăria cu pricina, a devenit, brusc, favorită. Pe 23 februarie, Primăria Valea Iașului cumpără direct de la Aliflor lucrări de ”reparații drumuri comunale și locale prin pietruire-compactare și așternerea straturilor de agregate din piatră spartă”. Lucrarea s-a luat în contrapartidă cu suma de 240.000 lei fără TVA (285.000 cu TVA). În aceeași zi, Aliflor mai primește o însărcinare de la primăria condusă de văru´, însărcinare ce prevede ”lucrări pregătitoare drumurilor locale din pământ – săpătură, defrișare, decolmatare...”. Suma, asemănătoare: 239.300 lei (284.000 lei cu TVA). Așadar, 569.000 lei, sumă cu TVA, într-o singură zi. O zi bună de muncă...”

 

Ce s-a întâmplat după data de 23 februarie? Ei bine, nimic. Dar, la numai 3 zile de la apariția articolului cu pricina (4 aprilie) - și la o lună și jumătate după acceptarea, de către Primăria Valea Iașului, a ofertei firmei de construcții, aceeași Primărie refuză ofertele  încărcate  pe portalul public de licitații, pe motiv de... ”neconcordanță a prețurilor cu prevederea bugetară”.

Iată ce ne-a declarat și primarul Cristian Enescu: Păi... le-am pus în Consiliul Local și a trebuit să le refacem... și a trebuit să renunțăm la ele. Le-am anulat. .. Așa s-a întâmplat, sunt lucrări separate. Era asfaltare, pregătire pentru asfaltare... Nu s-a materializat. Le-am pus în Consiliul Local... nu a trecut. Nu avea rost să le las...”

Dom´ primar, fix după ce a circulat știrea, ofertele acceptate din februarie au devenit de neacceptat, nu? Neconcordanțe majore!...

Click AICI pentru a vizualiza oferta acceptată inițial și apoi respinsă

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea