Șeful Statului Major al Apărării, noi directive pentru armata română în contextul războiului din Ucraina!

Șeful Statului Major al Apărării, generalul argeșean Daniel Petrescu, a vorbit despre noi directive pe care ar trebui să le urmeze armata română pentru a se adapta provocărilor militare actuale. Să fie oare un semnal de alarmă pe care-l transmite generalul Petrescu tuturor camarazilor lui?

„Conflictul militar din zona de proximitate a ţării noastre se dovedeşte un nedorit exemplu despre natura conflictului, dar, mai ales, despre modul de ducere a acţiunilor de luptă în mediile operaţionale actuale. Analizaţi cu mare atenţie ceea ce se întâmplă în zona de est a Europei, estimaţi potenţialele dezvoltări ale unui conflict militar având la bază exemplele reale din Ucraina şi adaptaţi-vă procedurile de lucru”, a spus Şeful Statului Major al Apărării, la o ceremonie militară de sărbătorire a Zilei Forţelor Terestre Române., potrivit Agerpress.ro.

 

„În acest context regional, România trebuie să rămână un important furnizor de securitate şi stabilitate atât din punct de vedere al capacităţilor defensive naţionale, cât şi în format Euro-Atlantic.

 

Pe linie strict defensivă, este imperios necesară abordarea pregătirii pentru misiune într-o nouă mentalitate. Vă cer Forţelor Terestre să preluaţi iniţiativa pe toate liniile de efort care vă revin, în mod deosebit pe linia accelerării dotării şi desfăşurării instruirii, devansând prevederile din manual şi din planuri”, a transmis generalul Daniel Petrescu., potrivit sursei citate.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea