Sărbătoarea narciselor de la Negrași a ajuns, duminică, la cea de-a 54-a ediție!

Rezervația naturală "Poiana cu narcise Negraşi" este situată în lunca râului Dâmbovnic, în comuna Negraşi,   jud. Argeș  și este cea mai sudică poiană cu narcise a României.  Rezervaţia Poiana cu narcise Negraşi reprezintă o relicvă naturală din cuaternar, a fost declarată rezervație naturală la data de 24 iunie 1966 și este ocrotită pentru valoarea științifică deosebită a speciei dar și pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise. Cu prilejul înfloririi lor, la începutul  lunii  mai, se organizează Sărbătoarea Narciselor, care atrage mii de turişti anual. Pe o suprafață de 4,1 ha, la fiecare sfârșit de aprilie și început de mai, florile din specia Narcissus Stellaris înfloresc,  bucurându-ne cu gingășia și frumusețea lor delicată.

Sărbătoarea narciselor marchează și ziua comunei Negrași

 

Și în acest an, sute de localnici și vizitatori au ținut să fie prezenți, alături de autoritățile locale și județene, la evenimentul care, practic, marchează și ziua localității. La ora 12, primarul localității, Constantin Alexandru, a premiat cele 35 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă. Au fost oferite, de asemenea, diplome de excelență pentru colaboratorii apropiați.

Un program artistic de excepție au oferit elevii Școlii cu clasele I-VIII ”Petre Badea”. După aplauzele care au dovedit încântarea publicului, pe scenă au urcat Andreea Mitran, Maricica Mihoianu, Cristina Simion, Ancuța Prisecaru, Iulian de la Izvoare, Ioana Porumbescu și Ansamblul de Călușari de la Hârsești.

Prezența a fost una de marcă: președintele CJ, Ion Mînzîna, vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu, deputații PSD Remus Mihalcea, Aurel Bălășoiu și Nicolae Pavelescu,  prefectul Radu Perianu, primarii din Suseni, Teiu, Bradu, Budeasa, Slobozia, Bascov, Rătești.

Constantin Alexandru, primarul comunei Negrași: „Sunt bucuros că vremea a ținut cu noi. Adresez, pe această cale, călduroase mulțumiri tuturor colaboratorilor și, în primul rând, Consiliului Local Negrași care a fost de partea mea în toate aceste demersuri și m-a sprijinit necondiționat. Mulțumiri locuitorilor, mulțumiri celor care au venit în vizită, mulțumiri Consiliului Județean Argeș care ne este alături și întotdeauna ne-a sprijinit”.

Petrecerea a ținut până târziu, în noapte. Localnicii au băut un pahar cu vin și au ascultat muzica populară preferată. Un succes la care și-au adus, nemijlocit, contribuția, primarul localității, un bun organizator, împreună cu întreg Consiliul Local. Felicitări!

Laurențiu Stoica

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea