Ferma de curcani cu abator şi unitate de procesare din Topoloveni este aproape gata

# Aurelian Vîlnoiu (foto): ”În toamnă vom avea primii curcani!”

Aurelian Vîlnoiu şi George Şora s-a gândit în urmă cu câțiva ani la ideea de a înființa o fermă fermă de curcani crescuţi în sistem ecologic, proiect care în acest an se va materializa, după o investiţie de câteva milioane de lei.

„Am constatat că în România nu are producţie pe partea de curcan bio, astfel că am luat iniţiativa să facem prima afacere de producţie a cărnii de curcan bio. Ideea ne-a venit în 2016, apoi ne-am documentat şi în 2018 am depus un proiect pentru a accesa fonduri europene să facem o fermă de curcani bio, iar anul acesta va fi primul an de producţie“, a spus Aurelian Vîlnoiu, acţionar al Bio Star Logistic, în cadrul emisiunii ZF Agropower.

 

Cofinanţarea europeană pentru acest proiect a fost de 7,85 milioane de lei, sumă atribuită în 2019, se arată pe site-ul Agenţiei pntru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Vîlnoiu a menţionat că la începutul anului trecut au achitat în avans finalizarea construcţiei acestui proiect, astfel că au reuşit să termine investiţia la preţul iniţial. „Dacă nu ne-am fi grăbit, costul investiţiei creştea cu 20%, e vorba de 300-400.000 de euro“

 

„Primii curcani îi vom avea în toamna acestui an. Capacitatea fermei este de 2.500 de capete. Am mers pe o singură hală, deocamdată, dar dorim să ne extindem pe viitor. Avem o pajişte de 2,5 hectare alocată acestor curcani şi o producţie estimată anual este de 35 de tone de carne. Este o producţie mică pentru cerinţele pieţei, dar am mers pe lanţ integrat pentru a avea produse diversificate. Avem abator şi o secţie de procesare în cadrul firmei, unde vom face semipreparate precum pastramă şi cârnaţi de curcan“, a explicat, pentru zf.ro,  Aurelian Vîlnoiu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea