UPDATE! Educatoare de la o creșă din Pitești – acuzată că a agresat mai mulți copii. Femeia a fost plasată sub control judiciar

 

UPDATE:  Pe timpul cât se află sub control judiciar, femeia trebuie să respecte și obligația de a nu exercita profesia de educator puericultor și să nu desfășoare vreo activitate care implică controlul direct și sistematic cu persoane minore, se arată în ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. În baza măsurilor dispuse de organele competente, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitesti poate dispune încetarea contractului de muncă al salariatei.

 

TEXTUL INIȚIAL: Situație revoltătoare la Creșa Nr. 6 din cartierul piteștean Trivale! O educatoare, în vârstă de 44 de ani, a fost reținută pentru 8 ore de polițiștii argeșeni, după ce a agresat fizic și verbal mai mulți copii. Ulterior, în cauză s-a dispus măsura controlului judiciar. Femeia este acuzată de purtare abuzivă.

 

 

Aceasta nu se afla la prima abatere. În urma comportamentului agresiv avut față de micuți, educatoarea a mai fost reclamată, iar instituțiile abilitate au băgat-o în comisia de disciplină.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au deschis un dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.

„În ziua de 10 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă (trei acte materiale) și au reținut o femeie de 44 de ani, din Pitești. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada aprilie-mai a.c., femeia, în calitate de angajată a unei instituții care asigură îngrijirea copiilor până la vârsta de trei ani, ar fi agresat fizic minori pe care îi avea în grijă”se arată într-un comunicat de presă emis de IPJ Argeș.

Femeia a fost pusă în libertate

În urma cercetărilor, la data de 10 mai educatoarea a fost reținută pentru 8 ore, pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive. În cele din urmă, femeia a fost pusă în libertate, față de aceasta fiind luată măsura controlului judiciar.

Încă din 26 aprilie, Direcția de Asistență Socială a deschis o anchetă disciplinară

Referitor la cazul investigat de polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 de Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, Primăria Pitești a comunicat faptul că salariata în funcția de educator puericultor în Creșa nr. 6 Trivale se afla, la data demarării anchetei penale, și în anchetă administrativă.

„De îndată ce a luat la cunoștință despre presupusele agresiuni fizice și verbale asupra copiilor, în data de 26 aprilie 2022, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești a inițiat toate demersurile legale de investigare a situației, prin demararea anchetei disciplinare prealabile, și a oferit părinților tot sprijinul pentru stabilirea adevărului și luarea măsurilor administrative prevăzute de lege! Cercetarea disciplinară prealabilă anchetei penale a fost demarată la nivelul instituției, ca urmare a sesizării formulate chiar de șeful Serviciului Creșe Pitești”, informează Primăria Pitești.

Foto: Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea