S-a înființat o comisie mixtă de control în unitățile de învățământ și în creșele din Argeș

După informațiile legate de sesizarea unor incidente, care ar fi avut loc într-o creșă din Pitești, la nivelul Instituției Prefectului Argeș s-a înființat o comisie mixtă de control în unitățile de învățământ și în creșe.

Măsura a fost luată după ce la Creșa Nr. 6 din cartierul piteștean Trivale o educatoare a fost acuzată că a agresat mai mulți copii. Mai multe detalii despre acest subiect:

http://www.atitudineinarges.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=15820:educatoare-de-la-o-cre-din-piteti-acuzat-c-a-agresat-mai-muli-copii-femeia-a-fost-plasat-sub-control-judiciar&catid=1:ancheta&Itemid=2

Din noua comisie fac parte reprezentanți ai următoarelor instituții: Instituția Prefectului; Inspectoratul Școlar; Inspectoratul de Poliție; Inspectoratul de Jandarmi; Inspectoratul pentru Situații de Urgență; Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului; Direcția de Sănătate Publică; Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor; Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor În calitate de invitați, vor participa și reprezentanți ai Consiliului Județean Argeș.

„Am semnat astăzi un ordin prin care a fost înființată o comisie mixtă de control în creșe, grădinițe, școli generale și licee. Vreau să avem o imagine clară asupra sistemului de educație argeșean. Așadar, vor fi verificate sesizări legate de posibile acte de purtare abuzivă, de violență între minori, dar vreau să știu și dacă sunt unități în care condițiile de igienă, cele de securitate la incendiu sau alte lucruri cerute de lege, nu sunt respectate. Din acest motiv, am decis să existe o comisie mixtă. Chiar dacă nu mai este mult până la sfârșitul acestui an școlar, este important să știm unde sunt probleme, să le remediem și să le avem în vedere pentru viitor”, a precizat Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

 

Alex Vlaicu


Foto: Pressalert

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea