Noi evenimente editoriale la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

În această săptămână, alte două lansări de carte vor avea loc la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș.

Astfel, marți, 17 mai, începând cu ora 13:00, în Sala de Conferințe, se va desfășura lansarea volumului ”Călătorii identitare. Românii megieși (vol. I)” - dedicat românilor din vecinătatea României, autor dr. Mihai Nicolae, avocat de profesie și președintele Institutului „Frații Golescu” pentru relații cu românii din străinătate. Cartea constituie o sinteză documentară care cuprinde comunitățile românești din Ținutul Herța, Transnistria, regiunea Bugului (Ucraina), sudul Dunării (Bulgaria) și Voievodina (Serbia). Cel de-al doilea volum (în pregătire) va include Maramureșul din dreapta Tisei, Bucovina, Basarabia, Valea Timocului și românii din Ungaria.

 

Evenimentul va fi coordonat și moderat de managerul instituției, dr. Octavian Mihail Sachelarie.

 

Joi, 19 mai, începând cu ora 1300, în Sala de Lectură, va fi găzduită lansarea romanului ”Șoferul scriitoarei”, autoare - Mara Onel.

Mara Onel este elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Național ”I.C. Brătianu” din Pitești și olimpică națională la limba franceză. Scrie povești din clasa a II-a și a început să publice cărți din gimnaziu. La doar 13 ani, a debutat cu policierul „O adolescentă la Paris”, devenind astfel cea mai tânără autoare de cărţi poliţiste din România şi una dintre cele mai tinere din lume. La 14 ani a adus pe lume cea de-a doua carte polițistă – „Trandafir și malachit”. În 2020 a lansat alte două romane polițiste – „O carte de bucate” și „La Plaza”, iar în 2021 încă două romane – „Dante” și „Mademoiselle Poirot pentru o zi”.

Evenimentul va fi moderat de poeta Denisa Popescu.

Adrian Coman

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea