CNAIR face un nou recensământ al circulației rutiere!

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică a început, încă de luna trecută, organizarea şi coordonarea activităţii de recensământ general al circulaţiei pe drumurile publice. Traficul rutier va fi monitorizat până în luna noiembrie 2022.

”Posturile recensământului circulaţiei rutiere sunt amplasate pe autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene. În posturile de recensământ amplasate pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale durata înregistrării va fi de 8 ore/zi, în timp ce pe drumurile judeţene durata va fi de 14 ore/zi. Menţionăm că în toate posturile, indiferent de categoria drumului, se efectuează o zi de înregistrare de 24 de ore.

Acest recensământ, care se realizează o dată la 5 ani, trebuia efectuat în anul 2020, însă a fost decalat în contextul pandemiei, deoarece nu ar fi putut oferi o imagine de ansamblu corectă a circulaţiei pe drumurile publice având în vedere restricţiile instituite. Cunoaşterea caracteristicilor traficului pe reţeaua rutieră este absolut necesară pentru fundamentarea şi proiectarea investiţiilor rutiere şi a lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor. Recensământul este necesar pentru fundamentarea măsurilor de organizare a circulaţiei rutiere şi urmărirea dinamicii de evoluţie a traficului pe reţeaua rutieră. În urma realizării acestuia vor fi elaborate studii referitoare la evaluarea calităţii aerului prin estimarea emisiilor generate de traficul rutier şi a impactului asupra mediului.

Amintim că recensământul circulaţiei rutiere constă în înregistrări manuale ale traficului, pe categorii de vehicule, pentru fiecare post de recensământ în parte. Subliniem faptul că recensământul circulaţiei rutiere a fost amânat pentru anul 2022 din cauza pandemiei COVID - 19 care a condus la modificarea fluxurilor de circulaţie pe fondul restricţiilor interne şi externe, programarea iniţială fiind pentru anul 2020”, a transmis Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu”, potrivit AGERPRES.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea