Tudor Pendiuc contestă declarațiile martorilor în dosarul său penal

Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, și Mircea Braniște, fostul director al Administrației Domeniului Public, contestă declarațiile martorilor în dosarul în care sunt acuzați de infracțiuni la regimul silvic. Cei doi inculpați ar fi dispus asfaltarea unei suprafețe de teren ce se afla în fondul forestier național. Cauza este o disjungere a dosarului asfaltării ilegale către vila fostei secretare a lui Pendiuc, în perioada când era primar al municipiului.

De asemenea, Pendiuc și Braniște nu au dat încă nicio declarație în cauză, preferând să facă acest lucru după administrarea probelor. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 7 iunie 2022.

„Ia act că inculpaţii B.F.M ( Braniște Florentin Mircea) şi P.T (Pendiuc Tudor) solicită continuarea procesului penal. Dată fiind contestarea de către inculpaţi a depoziţiilor martorilor din rechizitoriu, raportat şi la poziţiile procesuale ale acestora, va încuviinţa pentru aceştia proba testimonială, sens in care dispune audierea nemijlocită a martorilor din rechizitoriu, urmând a se cita pentru următorul termen primii doi martori, D.E.C şi Ţ.A. În temeiul art. 100 cod proc. penală încuviinţează pentru inculpaţi proba cu înscrisuri. Prorogă discutarea probei cu expertiza tehnică de specialitate după audierea martorilor din acte. Ia act că inculpaţii B.F.M şi P.T îşi rezervă dreptul de a da declaraţie, ulterior readministrării probatoriului, precum şi de a propune noi mijloace de probă. Amână judecarea cauzei la 07.06.2022. Cu drept de apel odată cu fondul”, se arată în hotărârea Judecătoriei Pitești.

Amintim că în 2019, Tudor Pendiuc a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu. Acesta ar fi dispus asfaltarea ilegală, din banii piteștenilor, a drumului către locuința fostei sale secretare de la Primăria Pitești, Carmen Droniuc (fostă Lis). În aceeași cauză, Mircea Braniște a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu la doi ani de închisoare cu suspendare.

După ce au fost condamnați, anchetatorii se sesizează cu privire la natura drumului asfaltat de către fostul primar și directorul ADP. Mai exact, terenul pe care s-a construit drumul era de fapt parte din fondul forestier național. Cei doi sunt trimiși în judecată, în anul 2020, pentru că nu au respectat dispozițiile legale, care reglementează cazurile în care poate fi redus fondul forestier național. Mircea Braniște este acuzat de săvârșirea infracțiunii de reducere a fondului forestier național, iar Tudor Pendiuc de săvârșirea infracțiunii de instigare la reducerea fondului forestier național.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea