La Stolnici - constructorul a abandonat lucrarea de la Dispensarul Uman

# Clădirii îi mai trebuie doar instalația termică și un finisaj exterior

Culmea lucrărilor de construcții: la Stolnici, constructorul a abandonat o lucrare, deși mai avea de făcut foarte puțin – iar banii îl așteptau în cont. Este vorba de Dispensarul Uman, situat în imediata apropriere a Primăriei.

Pupăză Sevastian, primar: La Dispensarul Uman am ajuns la un stadiu de realizare al lucrărilor de aproximativ 90%. Mai avem puțin, însă – tocmai când ne pregăteam de inaugurare - lucrările au fost stopate de constructor. Plata acestuia s-a făcut la zi, însă aveam pregătiți și banii pentru această ultimă parte. Este vorba de circa 460.000 lei – finanțare eligibilă prin Programul Național de Dezvoltare Locală și cam 260.000 lei cheltuieli neeligibile, sumă ce va fi achitată din fonduri proprii, bani pe care îi avem în cont. Încă încercăm să luăm contact cu constructorul. Peste câteva zile însă vom trece la procedurile legale: somație, rezilierea contractului, continuarea lucrărilor cu alt constructor. Facem tot ce trebuie făcut pentru a finaliza, este o investiție necesară oamenilor, o investiție care trebuie să funcționeze cât mai curând. Lucrările neefectuate: instalația termică (centrală, calorifere, racorduri etc), finisaje exterioare, amenajarea parcului din față. În localitate se derulează, în momentul de față, mai multe lucrări. Se dinstinge, însă, un proiect ce va schimba în bine viața oamenilor.

 

 

Pupăză Sevastian, primar: ”Marțea trecută am participat la o ședință la A.D.I.A. și am auzit multe lucruri pozitive. Pentru Stolnici, pe partea de apă-canal avem prevăzute numeroase lucrări, fiind vorba de o sumă importantă – 11.700.000 euro. Pentru această sumă va fi reabilitată rețeaua existentă de alimentare cu apă, se vor fora încă două puțuri, se va reface stația de pompare, cu tratarea apei la cerințele actuale. În ceea ce privește canalizarea – noi avem canalizare în zona centrală a localității – se va extinde pentru toate cele cinci sate (mai puțin Vlășcuța), se va moderniza stația de epurare. Avem așteptări mari de la următoarea perioadă, sperăm se vedem, pe teren, toate aceste planuri.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea